Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 οι εργασίες του Greek – Russian Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021.

Το workshop, με αιχμή την αγορά τουρισμού πολυτελείας της Ρωσίας, εστέφθη με επιτυχία υπό το πρίσμα των συνθηκών του Covid -19 καθώς πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών.

Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως διεφάνη από τις συμμετοχές ήταν υψηλό, ενώ οι Ρώσοι πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα θετικό 2022.

Το Greek – Russian Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 πραγματοποιήθηκε με απώτερο στόχο την ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας στην αγορά της Ρωσίας συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια προσέγγισης Ρώσων επισκεπτών για τη χώρα μας κοντά στα νούμερα του 2019, εξέλιξη που αποτελεί άλλωστε και στρατηγικό στόχο του ΕΟΤ.

Υπογραμμίζεται ότι η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση είχε ως σημαντικό πλεονέκτημα για τους συμμετέχοντες, το απόσταγμα της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού κ.Χάρη Θεοχάρη στην Μόσχα αλλά και της στάσης της ίδιας της Μόσχας που έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Τουρκία μέχρι τον Ιούνιο.

Η εν λόγω εκδήλωση, είναι η συνέχεια των επιτυχημένων διαδικτυακών διοργανώσεων της Tourism Media & Events που στόχο έχουν την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας σε καίριες αγορές του εξωτερικού.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines και χορηγοί είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Στερεάς , η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ελληνικό Πρωινό.

Τιμώμενος Προορισμός είναι ο Δήμος Πρεβέζης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media της Ρωσίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ στην συνέχεια τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρεσβευτής Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βενιζέλος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄ και ο Διευθυντής, ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Παρουσιάσεις έγιναν από το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας, από τον Marketing Specialist κ. Γιώργο Μαυρομάτη, από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, Εξουσιοδοτημένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο κ. Νίκος Αλεξάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, από την Περιφέρεια Στερεάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Ηλίας Μπουρμάς και η κα Μαριάννα Λιάσκου από το Γραφείο Τουρισμού και Πολιτισμού, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η κα Κατερίνα Γιατράκου, Στρατηγικός Συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το DMS, από τον Δήμο Πρεβέζης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Λεωνίδας Αργυρός και από την AEGEAN AIRLINES ο κ. Nikolay Toktaev, Sales Executive για την αγορά της Ρωσίας.