Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Ωστόσο, οι συνεχείς συγκρούσεις εμποδίζουν την παγκόσμια τουριστική δραστηριότητα, δήλωσε η Müberra Eresin, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROB), μιλώντας στο περιθώριο της EMITT (East Mediterranean International Tourism and Travel Expo) στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι αφίξεις από μακρινούς προορισμούς έχουν αυξηθεί. Οι αγορές στις οποίες εστιάζουμε είναι η Λατινική Αμερική, η Αργεντινή, η Κολομβία, η Ινδία και η Ιαπωνία. Ενώ υπάρχει πόλεμος στους γείτονές μας, δεν περιμένουμε τεράστιες αυξήσεις από την Ευρώπη», είπε.

Οι προοπτικές για ξενοδοχεία πόλης δεν θα είναι ελπιδοφόρες μέχρι τον Απρίλιο, αλλά μετά από αυτόν τον μήνα, η δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την Eresin.

Σημείωσε ότι τόσο ο αριθμός των ξένων τουριστών όσο και τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν πέρυσι, αλλά το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 10%, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων κινήθηκαν ανοδικά.

  • Οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν περισσότερο από 10% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανερχόμενες σε 49,2 εκατ.
  • Συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων που διαμένουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 56,7 εκατ. αυξημένος κατά 10,3%.
  • Τα έσοδα από τον τουρισμό της χώρας, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκαν κατά 17% πέρυσι στα 54,3 δις. δολάρια.

Η Τουρκία στοχεύει σε 60 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 60 δισ. δολαρίων από τον τουρισμό το 2024, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy τον περασμένο μήνα.