Η αυξανόμενη ζήτηση για διερευνητικά ταξίδια πυροδοτεί το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διακοπές κάμπινγκ και φιλοξενία σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό αποκαλύπτουν τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας από το Kampgrounds of America.

Ειδικότερα, περισσότερα από 41 εκατ. νοικοκυριά της Βόρειας Αμερικής αποτόλμησαν να κατασκηνώσουν για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Η ετήσια Έκθεση Camping and Outdoor Hospitality της KOA ρίχνει φως στη μεταμόρφωση των προτιμήσεων για τα ταξίδια σε εξωτερικούς χώρους και στις αναδυόμενες τάσεις για το 2024.

Τα βασικά ευρήματα για την περίοδο υπαίθριων ταξιδιών 2024 περιλαμβάνουν:

  • Εστίαση στην υγεία και την ευεξία: Το 79% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να ενσωματώσει τη βύθιση στο δάσος, τον διαλογισμό, τη γιόγκα και τις προσεκτικές βόλτες στα ταξίδια τους.
  • Κορυφαίοι ταξιδιωτικοί στόχοι: Οι προτεραιότητες για το 2024 περιλαμβάνουν την επιβράδυνση και την απόλαυση εμπειριών (57%), την επαναφόρτιση (50%), την απόκτηση ποικίλων εμπειριών (41%) και την πραγματοποίηση αυθόρμητων σχεδίων (34%).
  • Ενδιαφέρον για φυσικά αξιοθέατα: Οι κατασκηνωτές εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για τα φυσικά γεγονότα (50%), τον τουρισμό τροφίμων (31%), την επίσκεψη σε μικρές πόλεις (29%) και τον συνδυασμό εργασίας και ταξιδιών αναψυχής (25%).
  • Η ανάδυση του Glamping: Το Glamping έχει προσελκύσει 15,7 εκατομμύρια νεοεισερχόμενους στην υπαίθρια φιλοξενία μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια.
  • Αυξημένη συχνότητα κατασκήνωσης: Έχει σημειωθεί αύξηση 98% στον αριθμό των νοικοκυριών που κατασκηνώνουν τρεις ή περισσότερες φορές ετησίως από το 2014.
  • Δημογραφικές αλλαγές: Τα δημογραφικά στοιχεία των κατασκηνωτών έχουν γίνει νεότερα και πιο διαφορετικά, με σχεδόν τους μισούς κατασκηνωτές τα τελευταία δύο χρόνια να είναι κάτω των 35 ετών, σε σύγκριση με 30% το 2014. Επιπλέον, το 39% των κατασκηνωτών είναι μη λευκοί, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 54% στην κατασκήνωση από έγχρωμους ανθρώπους.