Το νέο σημείο αναφοράς του ξενοδοχειακού χάρτη της Ελλάδας που αποτελεί από αρχές φθινοπώρου το Athens Capital Hotel-MGallery, ποντάρει στην υψηλή αισθητική και τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες… όπως όλα τα ξενοδοχεία MGallery.

Το Athens Capital Hotel είναι το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη, η οποία υλοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών. Και η οποία

σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της Εταιρείας αλλά και την απαρχή της νέα στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Accor».

 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, το οποίο φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες.

Εξήντα χρόνια αργότερα, μέσω της αρχιτεκτονικής προσέγγισης των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects, επιχειρείται να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας τις κλασικές και αναδεικνύοντας τις κομψές γραμμές του οικοδομήματος. Για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό. Ο σχεδιασμός του φωτισμού του κτηρίου και όλων των χώρων του έγινε από τη Lighting Design International και τον Lighting Designer, Chris Lewis.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Η Τέχνη πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου. Πίνακες της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου (μέρος ιδιωτικής συλλογής εμπνευσμένης από τις Κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως»), κοσμούν τα 177 δωμάτια και σουίτες του Athens Capital Hotel-MGallery.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά έργα τέχνης που καθιστούν και πλέον ξεχωριστή την η Προεδρική Σουίτα του ένατου ορόφου,  είναι τρία έργα του Ρόστισλαβ Ρομανόφ τα οποία παραπέμπουν στην Ελληνική φύση, μέσα από μια εξπρεσιονιστική γραφή.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλος πρωταγωνιστής μεταξύ των σπάνιων έργων Τέχνης, είναι το εμβληματικό Mappemonde του γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery.

Ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art.

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης.

 

ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο καταξιωμένος chef Δημήτρης Μπούτσαλης, προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στο Athens Capital Hotel-MGallery… από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο επίπεδο του Lobby, το Galerie Café είναι μια πραγματική γκαλερί έργων Τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ τα τραπεζάκια της Πανεπιστήμιου και της Κριεζώτου είναι το απόλυτο new place-to-see-and-to-be-seen της πόλης. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.


Το Mappemonde Bar & Lounge βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel – MGallery, ατενίζοντας τη ζωή της πόλης από ψηλά, καθώς προσφέρει μια θέα 360◦ με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας. Η infinity pool σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα μαγεύει τον επισκέπτη και το μετατρέπει στον απόλυτο προορισμό δροσιάς για τις καλοκαιρινές μέρες.

Κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection διαθέτει το δικό του Iconic Object, ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με την πόλη που το φιλοξενεί και γίνεται μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Iconic Object του Athens Capital Hotel – MGallery είναι το Ακροκέραμο στην παρακάτω φωτογραφία. Διακοσμητικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας που διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια αποπνέοντας την αληθινή ομορφιά της πρωτεύουσας και συμβολίζοντας τη διαχρονική αξία της φιλοξενίας.

MGallery Ηotel Collection
Η MGallery είναι μέλος της Accor, με περισσότερες από 100 boutique μονάδες σε όλο τον κόσμο. Μερικές από τις πιο γνωστές μονάδες MGallery είναι τα Hotel Molitor Paris, INK Hotel Amsterdam, Queens Hotel Cheltenham στην Αγγλία, Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro, Hotel Lindrum Melbourne στην Αυστραλία, Muse Bangkok Langsuan στην Ταϊλάνδη, και Hotel des Arts Saigon στο Βιετνάμ.

Accor
H Αccor, διαθέτει περισσότερες από 5.000 ξενοδοχειακές μονάδες σε 110 προορισμούς συνολικά. Με πάνω από 50 χρόνια εξειδίκευσης στον κλάδο της φιλοξενίας, η Accor SA είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και στην αγορά OTC στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Lampsa Hellenic Hotels
Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε», συμφερόντων του Oμίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1947 και δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού έχοντας στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το Ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.