Η ελληνική γαστρονομία είναι ένα μοναδικό «κεφάλαιο» στο οποίο ενορχηστρώνονται πλήθος στοιχείων. Καινοτομία, πολιτισμός, δημιουργικότητα, ήθη, πρόσωπα, τοπικές συνήθειες, παραδόσεις που έχουν αναγεννηθεί, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας που δημιουργούν ένα πολύπλευρο γαστρονομικό μωσαϊκό με εξαιρετικό και δυναμικό χαρακτήρα.

Τα εστιατόρια των πολυτελών ξενοδοχείων της Ελλάδας είναι οι ακαταμάχητοι σταθμοί υψηλού γούστου με πολυτέλεια, φινέτσα και κοσμοπολίτικη προσωπικότητα. Με «κλειδιά» σεφ της ελληνικής γαστρονομίας που έχουν κερδίσει μια σειρά από ελληνικά και διεθνή βραβεία, καταφέρνουν δικαίως να περάσουν από «λιμάνια» απίστευτης καινοτομίας και πρωτοτυπίας που αφήνουν τους γευσιγνώστες του κόσμου με το «στόμα ανοιχτό».

Άλλωστε, ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα δυνατό «χαρτί» καθώς και μία από τις πιο ελκυστικές διεθνώς τάσεις, τοποθετώντας τον επισκέπτη κατευθείαν στο ελληνικό γαστρονομικό ανάγλυφο της χώρας. Μια σπουδαία μορφή τουρισμού με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μια χώρα όπου ο πλούτος των πρώτων υλών είναι αδιαμφισβήτητος.

Η ελληνική γαστρονομία, με την αυθεντικότητά της αλλά και την εκπληκτική καινοτομία που τη διακρίνει, δημιουργεί έναν συνεχή «δρόμο» ανακάλυψης και εξερεύνησης. Τα πολυτελή εστιατόρια, με  υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης, θεματικό χαρακτήρα και ιδιαίτερο γευστικό προφίλ, «εκτοξεύουν» την εμπειρία και γίνονται απαραίτητο ορόσημο του σύγχρονου τουριστικού γίγνεσθαι.

Kensho Ornos Restaurant | Kensho Mykonos

Μια εξαιρετική γευστική εμπειρία περιμένει τον κάθε επισκέπτη στο Kenshō Ornos Restaurant. Ο βραβευμένος executive chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, εμπνευσμένος από την κυκλαδίτικη παραδοσιακή κουζίνα, τη μεταμορφώνει σε ένα ταξίδι στη σύγχρονη γαστρονομία. Εφαρμόζοντας σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές, προσκαλεί Έλληνες και ξένους να εξερευνήσουν τις γεύσεις μιας ξεχωριστής κουζίνας που συνδυάζει τη μακραίωνη γνώση με τις διεθνείς τάσεις.

Η πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της Μεσογείου και των Κυκλάδων παρέχει όλες τις ιδέες, την έμπνευση και τα συστατικά που χρειάζονται για να “σερβίρουν” μία έκπληξη.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας, η ομάδα του εστιατορίου έχει εντρυφήσει στις “μπουκιές” γεύσης ή αλλιώς στον ελληνικό “μεζέ” με έναν άκρως δημιουργικό τρόπο. Το Kenshō Ornos Restaurant διακρίνεται με το Top Notch Award για την άκρως δημιουργική κουζίνα του, ελληνικής προέλευσης.

JuJu Bar & Restaurant | Divani Collection Hotels, Athens

Κυριολεκτικά σημαίνει «ξόρκι για καλή τύχη», το JuJu Bar & Restaurant υπόσχεται μία θεϊκή γαστρονομική εμπειρία και πλούσια διασκέδαση, σε έναν μαγικό κόσμο, όπου η πραγματικότητα και τα όνειρα ενώνονται.

Το στυλ του εστιατορίου αντικατοπτρίζεται και στη γαστρονομική του ταυτότητα. Τα πιάτα δίνουν έμπνευση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ταξιδεύουν σε ένα εκπληκτικό ταξίδι σε παραδοσιακές γεύσεις και αναμνήσεις, με μοντέρνο και δημιουργικό τρόπο. Το μενού ξεπερνά το τυπικό εξαιρετικό φαγητό, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις με δημιουργικές, σουρεαλιστικές ανατροπές, σε αρμονία με την ιδέα του JuJu Bar & Restaurant.

Η συλλογή κρασιών προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς εθιμοτυπίες που εγγυώνται έναν άψογο συνδυασμό με το γεύμα σας.

Το κινηματογραφικό σκηνικό του μπαρ σερβίρει signature σουρεαλιστικά κοκτέιλ εμπνευσμένα από το καστ του 8 1/2, όπως το μεθυστικό «Guido», εμπνευσμένο από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, ένα κοκτέιλ που θα σας συνεπάρει με τα αρώματα και τα συστατικά του, ενώ το εξωτικό Το «Carla» θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Alios Ilios Restaurant | Santo Maris, Santorini

Στο εκπληκτικό χωριό της Οίας στη Σαντορίνη, το ALIOS ILIOS, που σημαίνει «ο ήλιος που ανατέλλει και πέφτει στη θάλασσα», είναι το ιδανικό μέρος. Εδώ μπορεί κανείς να βρει την απόλυτη απόδραση για να απολαύσει ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις σε συνδυασμό με μία μεγάλη γκάμα από κρασιά, σε ένα ενιαίο, εκλεπτυσμένο περιβάλλον.

Με μια γαστρονομική φιλοσοφία αφιερωμένη στην ανάδειξη των καλύτερων υλικών από τη την ελληνική γη, η κουζίνα του Alios Ilios συνδυάζει την παράδοση με την εφευρετικότητα και το εκλεκτό με το αυθεντικό.

Το δημιουργικό μενού προσαρμοσμένο στις τάσεις της αειφορίας και βιωσιμότητας αποτελεί μία απόλυτη κεντρική ιδέα με την περιδιάβαση στο αγρόκτημα όπου καλλιεργούνται τα περισσότερα προιόντα να αποτελεί μία πραγματική εμπειρίες.

Στο Alios Ilios η φιλοσοφία “Sustainable Hotel Farming” γίνεται πράξη με τοπικά προιόντα που βρίσκονται 360 μοίρες γύρω από το νησί να καταφθάνουν τελικώς στο τραπέζι του επισκέπτη. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα best seller των εστιατορίων καθώς έχει διακριθεί και στα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας».

X Floor Restauran | Electra Metropolis Athens, Athens

Στο X Floor η δημιουργική ελληνική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές βρίσκεται στο επίκεντρο με τα τοπικά προιόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας να προσφέρουν το δικό τους αφήγημα.  Τσαλαφούτι Αμφιλοχίας, Ανεβάτο Γρεβενών, Ξινομηζήθρα Κρήτης και πολλά ακόμα γνωστά τυριά προσθέτουν μια υπέροχη πινελιά οξύτητας και δίνουν βάθος στα πιάτα του. Οι πρώτες ύλες είναι το κλειδί για το μενού X Floor. Φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες όπως η σφυρίδα από το Κρητικό πέλαγος και η γλώσσα του Αιγαίου.

Ο executive chef και η ομάδα του αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα με βάση την εποχικότητα σεβόμενοι απόλυτα το περιβάλλον και την ελληνική φύση.

Επί του παρόντος, η ομάδα του εστιατορίου υλοποιεί μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το WWF για την καταγραφή όλων των βρώσιμων προϊόντων: αυτά που δεν χρησιμοποιούνται καθώς και αυτά που δεν καταναλώνονται. Όλα ζυγίζονται στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που μπήκαν στην κουζίνα καθώς και των απορριμμάτων που μένουν πίσω.

Chan Restaurant | The Met Hotel, Thessaloniki

Σε μια από τις πιο ζωντανές γωνιές της Θεσσαλονίκης, κοντά στο λιμάνι και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο, το μοναδικό αισθητικά CHAN Restaurant υποδέχεται τους επισκέπτες του για μια ξεχωριστή και υψηλού επιπέδου εμπειρία.

Το CHAN, ένα από τα πιο μοντέρνα σημεία συνάντησης στην πόλη, όπου η minimal γευστική κουλτούρα της ασιατικής κουζίνας συναντά το σύγχρονο design, ανεβάζει τον πήχη της γεύσης ακόμα πιο ψηλά μιλώντας απευθείας στην καρδιά και τον ουρανίσκο των εκλεκτών λάτρεις των γκουρμέ.

Υπέροχες ασιατικές δημιουργίες με γνώση και φαντασία απογειώνουν τις αισθήσεις, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Προβάλλοντας την καλύτερη ασιατική γαστρονομική καινοτομία, το Chan Restaurant σχεδιάστηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής του Λονδίνου Andy Martin & Associates.

Στο μενού ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει επιλογές και  ιδιαίτερα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει, όπως νανάκι κοτόπουλου με miso zuke και ραπανάκι kiroboshi, ταρτάρ τόνου με σόγια, σησαμέλαιο, μαύρο σουσάμι, μαρμελάδα λεμονιού και yuzu, μαύρος μπακαλιάρος Αλάσκας με Moro Miso, musklemon και κόκκινο τζίντζερ ενώ το χαρακτηριστικό πιάτο σολομού είναι ότι πρέπει να δοκιμάσετε γαρίδες | χτένια με κόκκινο ταϊλανδέζικο κάρυ, ρύζι καρύδας, γλυκοπατάτα και μάνγκο.

Η κρητική κουζίνα επικεντρώνεται φυσικά γύρω από φρέσκα προϊόντα, με μια πληθώρα ενδημικών άγριων βοτάνων, λαχανικών και φρούτων που αναμειγνύονται και ταιριάζουν δημιουργώντας γεύσεις που συνδέονται με το νησί.

Blue Fish Restaurant | Mirum Village, Crete

Το Blue Fish Restaurant παραμένει πιστό στις ρίζες του και χρησιμοποιεί όλα τα θρεπτικά στοιχεία που παρέχει η γη, προμηθεύοντας προιόντα από μικρούς, ανεξάρτητους παραγωγούς.

Ο πολυβραβευμένος σεφ δημιουργεί εκλεπτυσμένα θαύματα που υπόσχονται να ταξιδέψουν τον παρεβρισκόμενο σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι, ενώ ο σομελιέ “συμπληρώνει” σε κάθε πιάτο το δικό του αποκλειστικό κρασί.

Ιταλικές βραδιές γεύσεων: Απολαύστε μια επιλογή από κομψά και σύγχρονα πιάτα, που δημιούργησε ο πολυβραβευμένος Ιταλός σεφ Lorenzo Stallone. Το πεντανόστιμο δημιουργικό μενού μας σας προσφέρει τις δελεαστικές γεύσεις αυθεντικών ιταλικών κλασικών, που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα κρέατα, θαλασσινά και τα πιο φρέσκα προϊόντα της αγοράς.

Βραδιά κρητικών γεύσεων: Εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα του κρητικού terroir, κάθε συνταγή ενσαρκώνει την αυθεντική φύση του νησιού, ενώ αναδεικνύει το πολύχρωμο μείγμα πολιτιστικών επιρροών ανά τους αιώνες. Απολαύστε ένα μωσαϊκό από παραδοσιακούς κρητικούς θησαυρούς, με σύγχρονη και μαγευτική ανατροπή, ενώ έχετε θέα στο Αιγαίο σε μια πολυτελή παραθαλάσσια τοποθεσία.

Mappemonde Restaurant Bar & Lounge | Athens Capital Hotel

Στην ταράτσα του Athens Capital Hotel, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο λόφο του Λυκαβηττού αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι σε γεύσεις.

Στο χώρο δημιουργείται το απόλυτο σκηνικό για να απολαύσεις το δείπνο σου καθώς και το αγαπημένο σου drink. Στο Mappemonde  προσφέρεται  ένα ταξίδι στη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με τον βραβευμένο Executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης και όλη την  ομάδα του να είναι πάντα σε επιφυλακή για να “σερβίρουν” τα πιο “συζητημένα” πιάτα.

Flame Restaurant | Costa Navarino

Στο εστιατόριο Flame οι μεσογειακές γεύσεις συνδυάζονται αρμονικά με έθνικ γαστρονομικά στοιχεία. Τα στοιχεία της αειφορίας και βιωσιμότητας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη κουζίνα του εστιατορίου.

Τα προιόντα καθώς και τα βότανα που χρησιμοποιούνται για τις συνταγές καλλιεργούνται βιολογικά στο κήπο του ξενοδοχείου. Ο Executive chef Θανάσης Καραθανάσης χρησιμοποιεί μια πληθώρα φρέσκων προιόντων για να δημιουργήσει το εκλεκτό μενού του Flame.

O επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με μία κάβα κρασιού που περιέχει 250 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα οι οποίες με την βοήθεια του sommelier συνδυάζονται κατάλληλα με το πιάτο της επιλογής του επσικέπτη.