Άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που έφτασαν στη Σαουδική Αραβία, αγγίζοντας τα 2,5 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2023 από 2,4 εκατ. τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της χώρας.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ahmed Al-Khateeb, υποστηρίζοντας ότι το Βασίλειο έχει καταγράψει «ιστορικά στοιχεία», όσον αφορά στα ποσοστά πληρότητας και τον αριθμό των επισκεπτών.

Στις 26 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Τουρισμού δρομολόγησε 10 νέους κανονισμούς για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα ώστε να συμβαδίζει με την ανάπτυξη που σημειώνει η Σαουδική Αραβία σε διάφορους τομείς.

Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις τουριστικής φιλοξενίας, τις ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες, τους τουριστικούς οδηγούς, τη διαχείριση εγκαταστάσεων τουριστικής φιλοξενίας, τις τουριστικές συμβουλές, τις ιδιωτικές εγκαταστάσεις τουριστικής φιλοξενίας, τις πειραματικές δραστηριότητες, την επιθεώρηση τουριστικών δραστηριοτήτων και τις επιτροπές που εξετάζουν παραβιάσεις του νόμου περί τουρισμού και τουριστικούς προορισμούς.

Ο Al-Khateeb τόνισε ότι οι κανονισμοί που εκδόθηκαν από το υπουργείο είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο χωρίς εξαίρεση.