Η ζήτηση για έξυπνες τεχνολογίες στον τομέα φιλοξενίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με ρυθμό ανάπτυξης 22% έως το 2033. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Fact. MR.

H παγκόσμια αγορά έξυπνης τεχνολογίας φιλοξενίας αναμένεται να αποτιμηθεί σε 37,41 δις. δολάρια ΗΠΑ το 2023.

Η χρήση αυτοματοποιημένου λογισμικού και άλλων τεχνολογιών αιχμής φιλοξενίας αναφέρεται ως έξυπνη φιλοξενία. Τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τα κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιούν συνήθως αυτήν την τεχνολογία. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση κόστους, ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και παρέχει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η ζήτηση για προηγμένες, έξυπνες λύσεις βασισμένες στο IoT (Internet of Things) σε όλο τον κλάδο της φιλοξενίας, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αυτοματοποίηση και οι αυξανόμενες επενδύσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά έργα είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς.

H έξυπνη τεχνολογία στην υπηρεσία των επισκεπτών ξενοδοχείων

Εξετάζοντας τις πραγματικές εμπειρίες των επισκεπτών, οι έξυπνες τεχνολογίες φιλοξενίας βοηθούν τα ξενοδοχεία να ανεβάσουν τον πήχη στην εξυπηρέτηση πελατών και να αυξήσουν τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών.

Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συστήματα παρακολούθησης βίντεο και συστήματα διαχείρισης συμβάντων έκτακτης ανάγκης, για να βελτιώσουν τα συστήματα ασφαλείας τους και να βελτιώσουν τα πρότυπα για τα συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων στο σύνολό τους.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη αγοράς

  • Η παγκόσμια αγορά έξυπνης φιλοξενίας προβλέπεται να φτάσει τα 273,27 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2033.
  • Η αγορά έξυπνης φιλοξενίας στην Κίνα προβλέπεται να επεκταθεί με CAGR 22% κατά την περίοδο πρόβλεψης (2023 έως 2033).
  • Η ζήτηση για έξυπνες τεχνολογίες φιλοξενίας στον Καναδά αναμένεται να αυξηθεί με εντυπωσιακό CAGR 19%.
  • Τα έσοδα από τις έξυπνες υπηρεσίες φιλοξενίας προβλέπεται να αυξηθούν με CAGR 24,5% από το 2023 έως το 2033.