Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί τουρίστες άλλαξαν νοοτροπία, αλλά η επιθυμία τους για διεθνή ταξίδια και νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες παραμένουν στην κορυφή, ακόμη και πάνω από οικονομικές ανησυχίες.

Περίπου έξι στους 10 ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι μέσα στους επόμενους έξι μήνες, παρά τις οικονομικές ανησυχίες, σύμφωνα με νέα έρευνα της MMGY Travel Intelligence.

Μεταξύ εκείνων που δεν θα ταξιδέψουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ως τον κύριο παράγοντα ανέφεραν:

  • 45% το υψηλό κόστος ταξιδιού.
  • 41% την οικονομική του κατάσταση.
  • 25% δεν έχει αρκετό χρόνο για να ταξιδέψει, αύξηση 9% από την τελευταία έρευνα τον Ιούλιο.

Υψηλή η ζήτηση για διεθνή ταξίδια από τις ΗΠΑ

Το ένα τέταρτο των Αμερικανών με σχέδια για διακοπές, θα κάνει διεθνή ταξίδια τους επόμενους έξι μήνες.
Πρόκειται για αύξηση 19% από την ίδια περίοδο το 2021, την υψηλότερη των τελευταίων τριών ετών, που σηματοδοτεί ότι η ζήτηση για διεθνή ταξίδια αυξάνεται, παρά τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και αυξανόμενα έξοδα μετακίνησης.

Σε άνοδο η κρουαζιέρα

Πάνω από το 55% των ταξιδιωτών αναψυχής ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Η μεγαλύτερη ζήτηση να παρατηρείται από τους Millennials, τους Αμερικανούς με παιδιά και εκείνους που αναφέρουν υψηλότερα οικογενειακά εισοδήματα.

Πτώση στην πίστη σε ταξιδιωτικές επωνυμίες

Η πίστη σε συγκεκριμένες μάρκες φαίνεται να μειώνεται, με μόνο τέσσερις στους 10 ταξιδιώτες να αναφέρουν πίστη σε μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή επωνυμία ξενοδοχείου.

Αυτό μπορεί να προέρχεται από την αυξημένη επιθυμία να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Η Marriott και η American Airlines ανέφεραν την υψηλότερη αφοσίωση επωνυμίας, κερδίζοντας την αφοσίωση του 57% και του 54%, αντίστοιχα των Αμερικανών.

Δημοφιλή τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία

Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, με το 75% των ταξιδιωτών αναψυχής να χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα, όπως το Expedia ή το Tripadvisor, για να συγκρίνουν τιμές ή διαθεσιμότητα.