Η ζήτηση για πτήσεις από και προς τη Ζάκυνθο είναι τόσο μεγάλη για την τουριστική σεζόν του 2018 που φαίνεται να προκύπτει ζήτημα με την δυνατότητα του αεροδρομίου να ανταποκριθεί, λόγω των γνωστών περιορισμών που υπάρχουν στην λειτουργία του κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να προστατευτεί η θαλάσσια χελώνα.

Θυμίζουμε πως προς τη Ζάκυνθο δεν πραγματοποιούνται νυχτερινές πτήσεις για να μην ενοχλείται η χελώνα καρέττα – καρέττα και αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών.

Τις παραπάνω διαπιστώσεις επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες που αισιοδοξώντας για την νέα σεζόν, υπογραμμίζουν πως υπάρχει πρόβλημα με τα διαθέσιμα slots και τονίζουν πως το νησί μας θα πρέπει να προετοιμάζεται για κατακόρυφη άνοδο των αφίξεων από το εξωτερικό.

«Η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη και το γεγονός αυτό δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις! Ήδη δίνουμε «μάχη» για τα slots στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και το ωράριο της λειτουργίας βάζει κάποιους περιορισμούς. Πέρα όμως από αυτό το γεγονός, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ήδη κατά τη διάρκεια της σεζόν, Δευτέρα και Παρασκευή δε θα πέφτει καρφίτσα!» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, αισιοδοξώντας πως θα βρεθεί λύση για να μην υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

«Σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε τους πρώτους τουρίστες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε!» υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ο Αντιπεριφερειάρχης καλώντας τους φορείς και τους επαγγελματίες του νησιού να αναλάβουν δράση για να είναι έτοιμο το νησί, όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως σκοπεύει ο ίδιος να επισκεφτεί άμεσα τη Ζάκυνθο και να συγκαλέσει μια ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών παραγόντων που συνδέονται με τον τουρισμό, ώστε να γίνει κοινός προγραμματισμός για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως των υποδομών που θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες όλου αυτού του κόσμου.

Για σημαντική αύξηση που όμως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε ως «μαγιά» για τα επόμενα χρόνια και όχι συγκυριακά, έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Αθ. Νάκος, εκπρόσωπος του γραφείου Prima holidays.

Και από τη δική του πλευρά, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε οι τουρίστες που θα έρθουν φέτος στη Ζάκυνθο, να επιστρέψουν ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια.

«Υπάρχει η κεκτημένη ταχύτητα του 2017 οπότε και οι παραδοσιακές αγορές όπως είναι η Βρετανία και η Πολωνία πήγαν πάρα πολύ καλά» τόνισε ο κ. Νάκος, συμπληρώνοντας πως το 2018 οι παραδοσιακές αγορές, θα ενισχυθούν από νέες που σταδιακά κερδίζουν έδαφος, όπως είναι η αγορά του Ισραήλ.

«Τη χρονιά που πέρασε η εταιρεία που αντιπροσωπεύω εγώ έφερε στη Ζάκυνθο 12.000 τουρίστες. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε φέτος να έχουμε περισσότερα slots και περισσότερα αεροπλάνα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η δική μας εταιρεία, αλλά αν ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα θα έχουμε τρία παραπάνω δρομολόγια την εβδομάδα και περίπου 600 περισσότερους επισκέπτες την εβδομάδα» σημείωσε ο κ. Νάκος.