Εντυπωσιακά υψηλότερο από ό,τι πριν από μερικά χρόνια είναι το ποσοστό των επιβατών αεροπορικών εταιρειών που θέλουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Inmarsat σε 11.000 παγκόσμιου αεροπορικούς ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, το 97% των επιβατών χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές για ψυχαγωγία, κοινωνικά μέσα ή εργασία όταν βρίσκονται στον αέρα και η επακόλουθη επιθυμία για wifi κατά την πτήση έχει αυξηθεί κατά 40% από πριν από την πανδημία.

Η μεγάλη πλειοψηφία (77%) είπε ότι το wifi κατά την πτήση είναι σημαντικό για αυτούς όταν ταξιδεύουν – από μόλις 55% στην έρευνα του 2018.

Αυτή η αύξηση ήταν πιο έντονη στη Μέση Ανατολή, καθώς το 94% και το 92% των επιβατών από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, αντίστοιχα, λένε ότι το wifi είναι σημαντικό στον αέρα.

Το γεγονός αυτό προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς το 82% των επιβατών παγκοσμίως δήλωσαν ότι θα έκαναν εκ νέου κράτηση με μια αεροπορική εταιρεία που προσφέρει ποιοτικό wifi κατά την πτήση.

Το 92% των επιχειρηματιών ταξιδιωτών και το 90% των γονέων με παιδιά κάτω των 18 ετών συμφώνησαν.

Όταν είναι διαθέσιμο το wi fi, τέσσερις στους πέντε επιβάτες (79%) συνδέονται σε αυτό, αλλά μόνο το 5% λένε ότι μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν τη συνδεσιμότητα.

Περισσότεροι από τους μισούς (51%) των επιβατών δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερες θύρες φόρτισης στην πτήση.

Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι επιβάτες για να εγγυηθούν την καλύτερη εμπειρία wifi;

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) δήλωσε ότι στην πραγματικότητα θα πλήρωνε περισσότερα για απεριόριστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά την πτήση.

Το 25% θα πλήρωνε περισσότερα για απεριόριστα download.

Συνολικά, το 83% πιστεύει ότι το wifi θα πρέπει να είναι δωρεάν στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.