Η Delta Air Lines, ανακοίνωσε την Πέμπτη υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη λόγω της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια διακοπών και προέβλεψε ταχεία ανάκαμψη από τις αναταράξεις που προκάλεσε η παραλλαγή του κορονoϊού Όμικρον,  οδηγώντας τις μετοχές της σε υψηλότερα επίπεδα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 θα οδηγήσει πιθανότατα σε απώλειες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημία για το τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο.

Αναμένει όμως ,ότι η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης θα επανέλθει περί τα τέλη Φεβρουαρίου, θέτοντας τον αερομεταφορέα σε θέση να δημιουργήσει κέρδη στα τρίμηνα Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Συνολικά, αναμένει ένα “σημαντικό” κέρδος το 2022 και υποστήριξε τον στόχο της να ξεπεράσει τις προ πανδημίας οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας μέχρι το 2024.

“Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε μια χρονική περίοδο για μια έξαρση όπως της  παραλλαγής Omicron θα διαλέγαμε πιθανώς αυτή την εποχή του έτους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Delta Glen Hauenstein, καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τείνει να είναι η πιο αδύναμη το πρώτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κρατήσεις για διεθνή ταξίδια ήταν μειωμένες, αλλά η Delta πιστεύει ότι η υπερατλαντική αγορά θα έχει μια ισχυρή άνοιξη και καλοκαίρι μόλις αρθούν οι περιορισμοί στα σύνορα λόγω Omicron.

Ο διευθύνων σύμβουλος Εντ Μπάστιαν αναμένει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του αερομεταφορέα με έδρα την Ατλάντα για το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο ανήλθαν σε 22 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 14 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv, σηματοδοτώντας το δεύτερο κερδοφόρο τρίμηνο στη σειρά.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδα το τρίμηνο του Μαρτίου θα ανακάμψουν στο 72% έως 76% των επιπέδων του 2019. Αναμένει ότι θα αποκαταστήσει το 83% έως 85% της προ της πανδημίας δυναμικότητας στο τρέχον τρίμηνο.

Οι κεφαλαιουχικές της δαπάνες στο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 69% σε σχέση με το τρίμηνο του Δεκεμβρίου σε 1,6 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Delta σημείωναν άνοδο 3,4% στα 41,98 δολάρια στο μέσο της ημέρας.