Οι τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να αυξηθούν το 2024 κατά 10%, σύμφωνα με μελέτη της American Express Global Business Travel (Amex GBT).

Τα ευρήματα της έκθεσης Hotel Monitor 2024 αποκαλύπτουν ότι ο αντίκτυπος των νέων μοτίβων επαγγελματικών ταξιδιών έχει προκαλέσει μια προβλεπόμενη άνοδο σχεδόν 17,5% στις τιμές δωματίων σε ορισμένες πόλεις, όπου η προσφορά είναι περιορισμένη, σε συνδυασμό με την τοπική συνθήκες που έχουν προκαλέσει αύξηση του μέσου κόστους ενός δωματίου.

Στο Ντουμπάι, οι τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,6% το επόμενο έτος, με το Άμπου Ντάμπι να ακολουθεί από κοντά με προβλεπόμενη αύξηση 7,1%.

Κατά τα άλλα, η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αγωγό ξενοδοχείων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να σημειώσει άνοδο 4,6% στις τιμές δωματίων τόσο στη Τζέντα όσο και στο Ριάντ, που είναι βασικές πόλεις που έχουν σημειώσει άνοδο στα επαγγελματικά ταξίδια.

Πρόβλεψη για τη Μέση Ανατολή

Η έκθεση Hotel Monitor 2024, η οποία προέβλεπε μεταβολή των τιμών των ξενοδοχείων σε περισσότερες από 80 πόλεις, υποδηλώνει ότι η ποσοστιαία αύξηση του επόμενου έτους θα είναι σύμφωνη με τους τοπικούς ρυθμούς πληθωρισμού, μετά από τα μεγάλα άλματα τιμών το 2022 και το 2023 που τροφοδοτήθηκαν από αύξηση του «τουρισμού εκδίκησης» από ταξιδιώτες αναψυχής μετά την πανδημία.