Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Hilton -από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο- αύξησε την πρόβλεψη της για τα κέρδη για το 2024 καθώς η ζήτηση σε ξενοδοχεία μειώνεται στις ΗΠΑ, αλλά συνεχίζει να κινείται ανοδικά στις διεθνείς αγορές.

Το συγκρίσιμο RevPAR σε όλο το σύστημα της εταιρείας, ή τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, αυξήθηκαν 3,5% από έτος σε έτος, με καθαρά έσοδα 422 δολάρια για το τρίμηνο.

Η Hilton σημείωσε επίσης αριθμό ρεκόρ δωματίων στον αγωγό ανάπτυξης της. Στο τέλος του τριμήνου, η εταιρεία είχε 508.000 δωμάτια στα σκαριά, με άνοδο 15% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Πρόσθεσε επίσης 22.400 δωμάτια κατά το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 6,2% από πέρυσι. Μέρος αυτού είναι και η εξαγορά των Graduate Hotels, η οποία οριστικοποιήθηκε τον Μάιο.
Σχεδόν 400 άλλα ξενοδοχεία έχουν προστεθεί στο σύστημα στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με τα Small Luxury Hotels of the World, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.

Οι προβλέψεις της Hilton για ολόκληρο το έτος αναμένουν ότι το RevPAR σε όλο το σύστημα θα αυξηθεί 2-3% σε ετήσια βάση, με εύρος καθαρού εισοδήματος 1,532 δις δολαρίων και 1,555 δις δολαρίων.