“Δώρον άδωρον” για τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο η διατήρηση στον ασφαλή ταξιδιωτικό διάδρομο της χώρας τους τα πέντε ελληνικά νησιά.

Όπως υπογραμμίζουν στα βρετανικά Μέσα, “καμία απευθείας πτήση δεν υπάρχει από το Ηνωμένο Βασίλειο για τα Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κω”.

Και λένε ότι η διατήρηση τους είναι άσκοπη, αφού όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτά από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να το κάνουν μέσω Αθήνας. Και άρα δεν γλυτώνουν την καραντίνα.

“Tο όλο θέμα είναι απλώς μια φάρσα”

“Τώρα τον χειμώνα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις σε αυτά τα νησιά. Κάτι που σημαίνει πως δεν γλυτώνουν την καραντίνα, αφού πρέπει να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας -που βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη, λέει ο Κρις Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunvil.

Δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν επιτρέπεται να φύγει κανείς από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρα από βασικούς λόγους, τότε το όλο θέμα είναι απλώς μια φάρσα”.

“Αν δεν έχω χάσει κάτι, ξέρω πως αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις στα ελληνικά νησιά από το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει η Ματλίθ Ρόμπερτς, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Planet Holidays.

Οπότε όλοι θα πρέπει να επιστρέψουν μέσω της Αθήνας και όλοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα”