Η γνώση και η παράδοση, τα αγνά τοπικά προϊόντα και το μεράκι των ανθρώπων συνδυάζονται στο Πορτοχέλι και παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ερμιονίδας.

Η διοργάνωση αυτή έχει ως στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση των τοπικών οικοτεχνιών και μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες  με βάση την ιδιαίτερης ποιότητας Αργολική παραγωγή, δημιουργούν εκλεκτά και πρωτότυπα προϊόντα.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ και για 9η συνεχή χρονιά, η εκθεσιακή δραστηριότητα «Γεύσεις και Όψεις», φέτος όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, πραγματοποιήθηκε στο γραφικό και όμορφο λιμάνι του Πορτοχελίου από τις απογευματινές μέχρι και τις βραδινές ώρες.

Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της γαστρονομίας και του τουρισμού γεύσεων και για τον λόγο αυτό, πλαισιώθηκε από παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, δράσεις γευσιγνωσίας με ζωντανή μαγειρική, παρουσίαση σήματος και brand name της μελέτης ΑΡΓΟΛΙΣ: Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας “ARGOLIS taste Culture” και μουσικά δρώμενα  τα οποία έτυχαν της αποδοχής αμφότερων επισκεπτών και εκθετών.

Παράλληλα, στο ξεχωριστό περίπτερο που φιλοξένησε τις «Γαστρονομικές Εκδηλώσεις», προσφέρονταν καθημερινά κεράσματα και λιχουδιές στους επισκέπτες της έκθεσης.

Η υψηλή επισκεψιμότητα και οι ουσιαστικές επιχειρηματικές επαφές καθ’ όλη  τη διάρκεια της εκθεσιακής δραστηριότητας, υποχρεώνουν ευχάριστα το Επιμελητήριο Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας, να συνεχίζουν αναβαθμίζοντας τη δράση αυτή με όλες τους τις δυνάμεις!

Οι τριάντα εκθέτες εκπροσώπησαν κάθε παραγωγικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους σε καλαίσθητα  και ευφάνταστα περίπτερα.

Οι εκθέτες μετά το πέρας της έκθεσης δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα και την προσεγμένη διοργάνωση, ενώ  πολλοί επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα και τον πλουραλισμό των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, όπως και από τα εξαίσια χειροτεχνήματα και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που πλαισίωσαν την φετινή διοργάνωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων της εκθεσιακής δραστηριότητας και φωτογραφικό υλικό.