Για τρεις μέρες, η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, καθώς το 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» είναι πλέον γεγονός και θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 27 Αυγούστου 2018 στην Ελασσόνα.

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις, συναυλίες θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με τη στήριξη της Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο «Περραιβία».

Το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» μετά από 6 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και εν γένει της χώρας, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην προβολή και διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Λαογραφική-Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας (ΛΑΕΕ), που ιδρύθηκε το 1977 είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πολύπλευρη και αξιόλογη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Χορευτικό Συγκρότημα της ΛΑΕΕ, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1978 και θεωρείται ως ένα από τα γνωστότερα της Θεσσαλίας, με διεθνή ακτινοβολία. Παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη του ελλαδικού χώρου και βέβαια από την περιοχή Ελασσόνας και του Ολύμπου.

Εκατοντάδες παραστάσεις έχουν κάνει το συγκρότημα γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια των ειδικών και πολλές διακρίσεις – βραβεία, εκπροσωπώντας και προβάλλοντας τα ελληνικά «χρώματα».

Ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Σαμώτας τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Φέτος, για 6η διαδοχική χρονιά, το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και τεχνών “ …στου Ολύμπου την αυλή”, θα γεμίσει με χρώματα, με παραδοσιακούς και όχι μόνο ρυθμούς και μελωδίες, θα απλώσει γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην αλληλεγγύη των λαών”.

Ο κ. Σαμώτας προσέθεσε επίσης: «Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί ένα φωτεινό σημάδι, ένα φάρο, μια ελπίδα και έρχεται με το θεσμό του φεστιβάλ να σηματοδοτήσει και να προβάλει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γίνει ο τόπος μας, ο Όλυμπος μας, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αντλώντας αισιοδοξία από την πανδαισία των χρωμάτων και αμφιέσεων, από τα χαμόγελα και τη ζωντάνια των συμμετεχόντων και από τους ήχους της μουσικής της Ελλάδας, της Κίνας, της Μαλαισίας και της Γουατεμάλας που φιλοξενούνται φέτος».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ