Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας », που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά.

Το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις και στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια μίλησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Μουσείου «Νίκου Καζαντζάκη» Μιχάλης Ταρουδάκης, η Διευθύντρια του μουσείου Βαρβάρα Τσάκα και η συντονίστρια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ρένα Παπαδάκη κάνοντας λόγο για ένα φεστιβάλ-θεσμό που αναδεικνύει το έργο του συγγραφέα, αλλά και τους πολιτισμούς της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορεί να βρεί στην ιστοσελίδα www.kazantzaki.gr, στο τηλέφωνο 2810 741689 και στο info@kazantzaki.gr