Νέα ανάλυση δεδομένων καταγράφει μείωση στο αναμενόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για το 2024 από και προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νέα αξιολόγηση δεδομένων που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο κρατήσεων πτήσεων Going.com, το μέσο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς τις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει κάτω από τα προπανδημικά επίπεδα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί κατά 24% από την περίοδο αιχμής του Μαΐου 2022.

Ενώ οι εσωτερικοί ναύλοι άρχισαν να πέφτουν προς τα κανονικά επίπεδα την άνοιξη του 2023, το κόστος των διεθνών πτήσεων συνέχισε να μειώνεται σε σημαντικά καθώς πλησίαζε η πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδος.

Ωστόσο, τώρα η Going.com έδειξε στοιχεία ότι οι τιμές των διεθνών ναύλων πέφτουν, με τις πτήσεις μετ’ επιστροφής από τις ΗΠΑ προς το Παρίσι να κοστίζουν 387 δολάρια και μέχρι τη Νέα Ζηλανδία για 686 δολάρια.

Έρευνα για τη μέση τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων διαπίστωσε ότι 13 από τους τελευταίους 18 μήνες επικράτησε πτωτική τάση.

Επί του παρόντος, βλέπουμε μείωση του κόστους κατά 12% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου έτους.

Οι οικονομολόγοι αποδίδουν αυτή την ευνοϊκή μετατόπιση σε έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του ότι φαίνεται να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια εξακολουθούν να μην έχουν ανακάμψει σε προπανδημικά επίπεδα.