Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο TUI Group έχει θέσει ως στόχο το 2030 να μειώσει τις εκπομπές στο πλαίσιο μιας νέας τριπλής νέας ατζέντας για τη βιωσιμότητα.

Η πρωτοβουλία που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα προβλέπει -σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019- μείωση:

  • 24% για τις αεροπορικές TUI fly.
  • Τουλάχιστον 46,2% για TUI Hotels.
  • 27,5% για κρουαζιέρες TUI Cruise.

Τα τρία στοιχεία της ατζέντας έχουν σκιαγραφηθεί ως «Άνθρωποι, Πλανήτης και Πρόοδος» που υποστηρίζονται από 15 τομείς εστίασης που θα εφαρμοστούν σε όλη την επιχείρηση. Αυτά κυμαίνονται από επενδύσεις σε αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας έως φιλόδοξη εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους τομείς.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές «πολύ πριν από το 2050» και στόχους βασισμένους έως το 2030.

Η ατζέντα για τη βιωσιμότητα αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ειδικών της εταιρείας σε συνεργασία με τις επιχειρηματικές της μονάδες.

«Οι αποφάσεις πάρθηκαν με βάση τα σημερινά επιστημονικά ευρήματα, τις τεχνολογίες και τα καύσιμα που είναι διαθέσιμα σήμερα, επισημαίνει ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος TUI Group.

Η νέα τεχνολογία και οι καινοτομίες θα συνεχίσουν να ανοίγουν νέες δυνατότητες και θα μας ωθήσουν να είμαστε πιο φιλόδοξοι. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε και να προσαρμόζουμε τους στόχους μας.

«Θέλουμε να μειώσουμε ταχύτερα και πιο ολοκληρωμένα και θα το κοινοποιήσουμε επίσης στους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας. Όποιος εργάζεται με την TUI πρέπει να είναι προετοιμασμένος να επιδιώξει φιλόδοξους στόχους και να περπατήσει μαζί μας».

  • Η TUI fly στοχεύει να αυξήσει τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) πέρα ​​από τις τρέχουσες υποχρεώσεις συνδυασμού των εσωτερικών αεροπορικών εταιρειών της, με τον επικεφαλής της να καλεί τους πολιτικούς και τα αεροδρόμια να δημιουργήσουν κίνητρα για τα τέλη εναέριας κυκλοφορίας για πιο αποδοτικά αεροσκάφη.
  • Η TUI Hotels επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στις επιχειρησιακές πρακτικές εξοικονόμησης πόρων για τη μείωση των εκπομπών των ξενοδοχείων «όσο είναι δυνατόν» στο μηδέν ήδη από το 2030.
  • Η TUI Cruise θα μειώσει τις εκπομπές CO2 των στόλων της κατά περισσότερο από ένα τέταρτο σε απόλυτες τιμές έως το 2030 μέσω ενεργειακά αποδοτικών λειτουργιών πλοίων, βελτιστοποίησης διαδρομής εξοικονόμησης καυσίμου, ισχύος στην ξηρά στα λιμάνια και χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, όπως τα βιώσιμα βιοκαύσιμα, βιο-LNG και πράσινη μεθανόλη.

Σύμφωνα με τον Sebastian Ebel «η TUI θα συνεχίσει να ηγείται της τουριστικής βιομηχανίας στη βιωσιμότητα με τους φιλόδοξους στόχους, τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες και την ολιστική μας προσέγγιση.

Η βιωσιμότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι έχουμε την τεχνογνωσία και τη σωστή προσέγγιση για να κάνουμε τον τουρισμό πιο βιώσιμο. Γι’ αυτό δεν βλέπουμε τη βιωσιμότητα ως απειλή για εμάς, είναι μια ευκαιρία.

Θέλαμε να μας καθοδηγήσει η επιστήμη για το κλίμα, γι’ αυτό εργαζόμαστε με την πρωτοβουλία στόχων που βασίζονται στην επιστήμη.

Οι στόχοι μείωσης των εκπομπών για το 2030 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τα ταξίδια χωρίς εκπομπές. Στόχος μας είναι να κάνουμε σημαντικές μειώσεις έως το 2030.»