Σε διαστημικές φουσκωτές κάψουλες-ξενοδοχεία που περιστρέφονται γύρω από τη Γη θα μπορούσαν να διαμένουν οι άνθρωποι στο μέλλον. Εάν διαθέτετε εκατομμύρια, θα μπορούσατε να κάνετε αυτή την κράτηση με προορισμό το διάστημα για να ταξιδέψετε λίγο μετά το 2021.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Robert Bigelow, που έχει δημιουργήσει το όνομά του και την περιουσία του μέσω της αλυσίδας ξενοδοχείων Budget Suites της Αμερικής ανακοίνωσε πρόσφατα το σχέδιο της ομάδας τεχνολογίας του για την δημιουργία δύο εμπορικών διαστημικών σταθμών.

Η Bigelow Aerospace, μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που εδρεύει στο Λας Βέγκας, εισήγαγε στις 20 Φεβρουαρίου μια υποομάδα της Bigelow Aerospace που ονομάζεται Bigelow Space Operations (BSO).

Η ομάδα ασχολείται με  το μάρκετινγκ και την εκμετάλλευση των επερχόμενων υποσταθμών της Bigelow Aerospace, οι οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές και στρατιωτικές εφαρμογές. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Σε μακρινό μέλλον, οι συγκεκριμένοι διαστημικοί θα χρησιμοποιηθούν για τον διαστημικό τουρισμό με τη δημιουργία «διαστημικών ξενοδοχείων».

Τα B330-1 και B330-2
Τα B330-1 και B330-2 είναι εμπορικές κάψουλες 16,7 μέτρων που συνδέονται μεταξύ τους. Είναι φουσκωτά και το καθένα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα τη φορά. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, οι μονάδες είναι σχεδόν το ένα τρίτο του όγκου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Μπορεί να είναι μικρά για ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν αναμένονται πολλοί επισκέπτες να έρθουν με το αστρονομικό εύρος τιμών που πρέπει να διατεθεί για την κράτησής τους.

Η BSO σχεδιάζει να πουλήσει αυτές τις κάψουλες σε χώρες που έχουν ανάγκη από εργαστήρια χώρου παρόμοια με τους διαστημικούς σταθμούς.

Το τελευταίο σύνορο
Η εκτόξευση των διαστημικών κάψουλων έχει οριστεί για το 2021.
Θα λειτουργούν 250 μίλια πάνω από τη Γη και προσφέρουν κρατήσεις πολλών εκατομμύρια δολαρίων.