«Η Ελλάδα φαίνεται πως σιγά –σιγά βγαίνει από τη δύσκολη θέση», δηλώνει από την Κομοτηνή ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς-Γιοάκιμ Φούχτελ, συμμετέχοντας σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Αναφερόμενος δε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σημείωσε πως «Δεν έχει εξαντλήσει ακόμη τα περιθώρια για να ανάπτυξη, συνεργασία και πρόοδο, δυνατότητες που σαφέστατα έχει αποδείξει πως διαθέτει».

«Υπάρχει ενδιαφέρον από Εταιρείες Γερμανικών συμφερόντων για επενδύσεις στην Γεωθερμία», τόνισε ο Περιφερειάρχης μιλώντας για την διάθεση από την πλευρά της Περιφέρειας για αξιοποίηση της σημαντικής εμπειρίας που έχουν αποκτήσει οι Γερμανοί σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, των αποβλήτων και χρήσης κατάλληλων λαμπτήρων.

Μάλιστα ο κ.Μέτιος ζήτησε τη βοήθεια του κ.Φούχτελ για την ίδρυση Επενδυτικής Τράπεζας στην περιοχή με στόχο την στήριξη όλων αυτών των επενδύσεων.

Ο κ.Φούχτελ χαρακτήρισε την περιοχή της Θράκης επίκεντρο οικονομικών διασυνοριακών σχέσεων τονίζοντας ότι «Οι άνθρωποι εδώ είναι εργατικοί, χρειάζεται λίγο τύχη ακόμη, καλή πολιτική και τότε πιστεύω ότι αυτή η περιφέρεια θα έχει βελτίωση.

Μερικές φορές οι τελευταίοι γίνονται πρώτοι, το έχω ζήσει κι εγώ στην περιοχή μου».

Ο κ.Φούχτελ συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Κομοτηνή Σταμάτη Κουρούδη και από μία ομάδα Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων (ειδικούς σε θέματα Γεωθερμίας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανώτατης Εκπαίδευσης ακόμη και Εθελοντισμού).