Για καθυστερήσεις στις παραδόσεις του Boeing 737 Max, προειδοποίησε η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

Το ζήτημα αφορά σημαντικό αριθμό αεροσκαφών τύπου 737 Max 8, το πιο δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας, με πελάτες, όπως η American Airlines και η Southwest Airlines.

Επηρεάζει επίσης αεροσκάφη τύπου 737 Max 7, 737 8200 και P-8.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Boeing έχει ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για το πρόβλημα και εργάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όπως απαιτείται,

Η FAA από την πλευρά της επισήμανε πως δεν υπάρχει άμεσο ζήτημα ασφάλειας.

Ωστόσο το θέμα προκάλεσε ανησυχίες για το κατά πόσο οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις θα προκαλέσουν προβλήματα στην χωρητικότητα των αεροπορικών εταιριών, ενόψει κυρίως του καλοκαιριού, όπου αναμένεται ανάκαμψη των ταξιδίων.

Η Southwest Airlines αναμένει ότι το ζήτημα θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των νέων αεροπλάνων Max και ότι συζητά τις λεπτομέρειες αυτού του χρονοδιαγράμματος για φέτος.

Η United Airlines από την πλευρά της επισήμανε ότι δεν περιμένει καμία σημαντική επίδραση στη χωρητικότητα για αυτό το καλοκαίρι ή το υπόλοιπο του 2023.

Το πρόβλημα, το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ζητημάτων παραγωγής, πλήττει την Boeing καθώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή και τις παραδόσεις του αεροπλάνου της προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.