Καθώς πλησιάζει η κινεζική Πρωτοχρονιά, η αγορά εξερχόμενων ταξιδίων έχει μπει σε φρενίτιδα κρατήσεων, με τα ταξίδια για τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη από την Κίνα να αυξάνονται κατά 15% από έτος σε έτος.

Ειδικότερα, οι διακοπές για το Εαρινό Φεστιβάλ – που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 17 Φεβρουαρίου – θα δουν ένα κύμα Κινέζων τουριστών να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθιστώντας την Κίνα σημαντική δύναμη για την προώθηση της ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού.

Οι κρατήσεις Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στις τρεις αυτές χώρες κατά τη διάρκεια των εορτών του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2023 στην κινεζική ταξιδιωτική πλατφόρμα Trip.com.

 Οι κρατήσεις για τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη έχουν αυξηθεί περισσότερο από 13%, ενώ ο αριθμός των κρατήσεων για τη Μαλαισία έχει αυξηθεί πάνω από 22%.

Σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού ταξιδιωτικού γραφείου U-tour, οι τρεις χώρες έχουν γίνει δημοφιλείς προορισμοί μικρών αποστάσεων για τους Κινέζους ταξιδιώτες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 90% των συνολικών κρατήσεων για τις διακοπές.

Για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση διασυνοριακών ταξιδιών, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσθέσει περισσότερες από 2.500 διεθνείς πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.