Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις επιδόσεις της Celestyal Cruises, καθώς και για τις προκλήσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο κλάδος της κρουαζιέρας μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Φρόσω Ζαρουλέα, Public Relations Manager της Celestyal Cruises, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι επί της ουσίας ο εκπρόσωπος της ελληνικής κρουαζιέρας.

«Ο κλάδος της κρουαζιέρας μετά από δύο χρόνια αβεβαιότητας και αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας που βίωσε φέτος επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν οι πληρότητες, οπότε θεωρούμε ότι μέχρι και το τέλος του 2023 ουσιαστικά θα ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019. Φέτος θα είναι μια καλή χρονιά, στο 80%, και μετά στο 2023 θα επανέλθει και οι προβλέψεις είναι πια πολύ θετικές για να ξεπεράσει και το 2019. Λόγω των μεγάλων αριθμών προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων και του home porting, σίγουρα θα είναι πολύ δυνατά και τα έσοδα, δηλαδή πιστεύουμε ότι θα είναι κοντά σε αυτά του 2019, γύρω στα 500 εκατ. ευρώ», επισημαίνει η Φρόσω Ζαρουλέα.

«Βλέπουμε καθημερινά ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από Ελληνες. Η αλήθεια είναι ότι μόνο στην αρχή υπάρχει διστακτικότητα, αλλά όσοι έρχονται και ζουν την εμπειρία, έχουμε πολύ θετικά σχόλια. Η εμπειρία είναι τόσο καλή που σιγά-σιγά βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον αυξάνεται από την Ελλάδα», τονίζει, μεταξύ άλλων, η Public Relations Manager της Celestyal Cruises.

«Ηταν στρατηγική μας απόφαση, εκτός από τον Πειραιά, να εντάξουμε και το Λαύριο για πολλούς λόγους, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, κυρίως για το αεροδρόμιο, διότι έχει πολλές ευρωπαϊκές πτήσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και είναι κοντά στα Βαλκάνια που είναι επίσης μια αγορά που έχει πολύ ενδιαφέρον, επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και τους δίνεται έτσι η δυνατότητα να συνδυάσουν Θεσσαλονίκη και ελληνικά νησιά και έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση», προσθέτει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/froso-zaroylea-ston-chari