Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ρωσία εφραμόζει μια νέα πολιτική για βίζα που ισχύει από τις 24 Δεκεμβρίου. Πλέον απαιτεί από πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να καταβάλλουν το πλήρες τέλος θεώρησης για ρωσική βίζα.
Υπενθυμίζεται πώς αντίστοιχο μέτρο φαρμόζεται ήδη από την ΕΕ προς τη Μόσχα από πέρυσι.

Η απόφαση των ρωσικών αρχών επηρεάζει ταξίδια από τη Δανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και την ΕΕ, συνολικά.

Η Μόσχα διευκρίνισε ότι ακολουθεί το παράδειγμα του εταίρου της και μεταβαίνει από τα τέλη βίζας που αναφέρονται στις διεθνείς συμφωνίες στα τιμολόγια που αναφέρονται στη δική της εθνική νομοθεσία.

Η νέα απόφαση σημαίνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα πλρηρώνουν ολόκληρο το τέλος θεώρησης, θα καταβάλλουν επιπλέον χρέωση σε περίπτωση άμεσης έγκρισης, ενώ θα επιβαρύνονται και με φόρους για να εισέλθουν στη χώρα.

Όσοι απαλλάσσονταν προηγουμένως από τα τέλη θεώρησης πρέπει τώρα να τα πληρώσουν. Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στενοί συγγενείς Ρώσων κατοίκων, φοιτητές, συμμετέχοντες σε διάφορες δραστηριότητες, οδηγοί φορτηγών και επιχειρηματίες.
Το προηγούμενο τέλος θεώρησης 35 δολαρίων έχει ανασταλεί και τώρα το κόστος κυμαίνεται από 50 δολάρια έως 300 δολάρια ανάλογα με το πόσο άμεσα απαιτείται η βίζα.