Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, αυξήθηκαν οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Η άνοδος σε αεροπορικούς ναύλους ήταν πάνω από 40% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021.

Οι τιμές ανέβηκαν κατά 42,9%, σύμφωνα με τον Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) από το Γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας.
Αυτό οφείλεται, στο ότι οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τις πτήσεις -εν μέσω της ανάκαμψης της ζήτησης- και παράλληλα αυξήθηκε το κόστος καυσίμων.

Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν αυξηθεί επίσης ταχύτερα από άλλα αγαθά και υπηρεσίες, επειδή ήταν εξαιρετικά χαμηλά όταν οι ταξιδιώτες ανησυχούσαν περισσότερο για την πανδημία.

Οι τιμές αυξήθηκαν 8,2% τους τελευταίους 12 μήνες και 0,4% τον Σεπτέμβριο, με τον περιορισμένο αριθμό θέσεων να αυξάνει τους αεροπορικούς ναύλους.
Η άνοδος των τιμών και η επιστροφή της ταξιδιωτικής ζήτησης βοηθούν τους αερομεταφορείς να επιστρέψουν σταδιακά στην κερδοφορία.

Tα δεδομένα από την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper, δείχνουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν υψηλότερες από το κανονικό κατά την περίοδο ταξιδιών της Ημέρας των Ευχαριστιών και των χειμερινών διακοπών.