Μετά από ένα δυνατό καλοκαίρι, η ταξιδιωτική αγορά της Κίνας πρόκειται να γνωρίσει άλλη μια ώθηση καθώς πλησιάζουν οι διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας.

Περισσότεροι από 21 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο διάστημα των οκταήμερων αυτών διακοπών για την Εθνική Ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η αργία της Χρυσής Εβδομάδας διαρκεί από τις 1-7 Οκτωβρίου.

“Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς κατά την περίοδο των διακοπών”, δήλωσε ο Jin Junhao, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας. Μόνο στο εσωτερικό, θα υπάρχουν περίπου 14.000 πτήσεις την ημέρα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Με τους Κινέζους τουρίστες να “αγωνίζονται” για να κλείσουν πτήσεις, οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αυξάνονται ενώ σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές υπερδιπλασιάζονται.

Παράλληλα, οι διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων όπως το Σαγκάη-Σίδνεϋ είναι επίσης διπλάσιες ή περισσότερες.

Οι υψηλότεροι ναύλοι σε κάποιο βαθμό αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη δημοτικότητα ορισμένων από τους πιο μακρινούς προορισμούς της Κίνας, που έγιναν πιο ελκυστικοί, ανέφερε σε έκθεσή του το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Tongcheng.

Οι οκταήμερες διακοπές επιτρέπουν μεγαλύτερα ταξίδια

Μελέτη από την εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης ForwardKeys διαπίστωσε ότι το 37% των Κινέζων ταξιδιωτών σχεδιάζει να μείνει στους προορισμούς τους για έξι έως οκτώ νύχτες, μια αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων από το 2019, πριν από την πανδημία.