“Επί ποδός” βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι πολλές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή.

Οι ανησυχίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα και οι επιπτώσεις του στην ταξιδιωτική αγορά εντείνονται, καθώς βρισκόμαστε στο πικ της θερινής περιόδου, με τις προβλέψεις να καταγράφουν μία ακόμα χρονιά ρεκόρ.

Το αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ στη Στουτγάρδη εξέδωσε την Κυριακή προειδοποίηση ότι το επίπεδο απειλής προστασίας αυξήθηκε στην κατάσταση «Charlie».

Παρόμοιες οδηγίες απεστάλησαν και σε άλλες βάσεις στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Rheinland-Pfalz και Ramstein του Στρατού, οι οποίες μαζί αποτελούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική κοινότητα των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Ο συναγερμός της φρουράς Rheinland-Pfalz περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις Baumholder καθώς και τις απομακρυσμένες εγκαταστάσεις στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τι ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Από την πλευρά του, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι «λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια αμερικανών στρατιωτικών και των οικογενειών τους» στην Ευρώπη, η EUCOM εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να δοθεί «έμφαση στην επαγρύπνηση κατά τους θερινούς μήνες».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους αμερικανούς πολίτες στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της EUCOM, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών.