H Χάγη έχει στόχο να γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη στη διοργάνωση διεθνών συναντήσεων και διασκέψεων στις Κάτω Χώρες, μέσω της δικτύωσης με ισχυρούς διεθνείς εταίρους και τα στοιχεία για το 2017 δείχνουν ότι ανεβαίνει δυναμικά στη βιομηχανία διοργάνωσης συνεδρίων ΜICE.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Συμβούλιο Τουρισμού και Συμβάσεων (ΝΒΤΟ) το περασμένο έτος η Χάγη φιλοξένησε 149 διεθνείς συναντήσεις- μεταξύ των οποίων και 47 συνέδρια- σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2016 καθώς φιλοξενεί πάνω από 200 διεθνείς οργανισμούς.

Κατά μέσο όρο, οι εκπρόσωποι πέρασαν γύρω στις 5 ημέρες στην πόλη σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με το 2016, ενώ υπήρξε αύξηση 69% σε σύγκριση με τις μετρήσεις του 2014, με τα έσοδα να αγγίζουν συνολικά τα 70 εκατομμύρια.

Ο Karsten Klein, Αντιδήμαρχος της Χάγης, δηλώνει ότι είναι ζωτικής σημασίας η προσέλκυση διεθνών διασκέψεων και επισκεπτών στην πόλη αφού η Χάγη είναι ένας παγκόσμιος κόμβος και πρωτοπορεί σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ενώ πρόσθεσε πως είναι αναγκαία η διαρθρωτική χρηματοδότηση για την ενίσχυση της θετικής εικόνας της πόλης στον τομέα των συνεδριάσεων.

Οι προσπάθειες του γραφείου συνεδρίων της Χάγης (The Hague Convention Bureau) προεκειμένου να γίνει η πόλη ένας από τους κορυφαίους 50 προορισμούς συνεδρίων παγκοσμίως έχουν αναγνωριστεί με διακρίσεις όπως το βραβείο Silver M & IT για το Best Overseas Convention Bureau, το βραβείο MIMA στην κατηγορία Best Use of Video Marketing και δύο βραβεία C & IT, ενώ φέτος επιλέχθηκε για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας 2017.