Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις της προς την Ινδία λόγω της μονοήμερης απεργίας που πραγματοποίησαν οι πιλότοι της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να εγκλωβιστούν στο διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί.

Περίπου 700 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου Ίντιρα Γκάντι στο Δελχί την Παρασκευή, αφού η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακύρωσε δύο από τις πτήσεις της από την Ινδία λόγω της απεργίας των πιλότων.

Πλήθος περίπου 150 ατόμων συγκεντρώθηκε στον κεντρικό δρόμο μπροστά από την πύλη αναχώρησης 1 του Terminal 3, το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi ζητώντας επιστροφή χρημάτων ή εναλλακτικές πτήσεις για τους συγγενείς τους μετά την ανακοίνωση της Lufthansa για ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων την Παρασκευή.

Η προγραμματισμένη απεργία των πιλότων ανάγκασε τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa να ακυρώσει σχεδόν όλες τις επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις της για την Παρασκευή από τους δύο κύριους κόμβους της, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Μετά την άρνηση της διοίκησης των αιτημάτων τους για αύξηση των μισθών, το σωματείο που εκπροσωπεί τους πιλότους της Lufthansa ανακοίνωσε νωρίς την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει μια απεργία.