Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το προσωπικό ασφαλείας ελέγχου συνόρων θα προχωρήσει σε απεργία κατά την περίοδο των διακοπών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS).

Τα μέλη του PCS που εργάζονται στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ, του Χίθροου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης και του Κάρντιφ -των οποίων τα κύρια καθήκοντα είναι να ελέγχουν τα διαβατήρια- θα απεργήσουν για οκτώ ημέρες.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και στις 28, 29, 30 και 31 του μήνα στα παραπάνω αεροδρόμια καθώς και στο λιμάνι του Νιού Χέιβεν.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να δεχτούμε αύξηα 2% όταν ο πληθωρισμός είναι πάνω από 11%,» είπε ο Mark Serwotka, γενικός γραμματέας του PCS.
Τόνισε επίσης ότι ορισμένα μέλη του PCS παραλείπουν γεύματα ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν θέρμανση.

Για ταξιδιωτικό χάος κάνουν λόγο οι ταξιδιωτικοί επιχειρηματίες

«Αυτός ο τελευταίος γύρος απεργιών σημαίνει την επιστροφή στο ταξιδιωτικό χάος που είδαμε όταν άρθηκαν οι περιορισμοί Covid και δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση για διεθνή ταξίδια, υπογραμμίζει η Julia Lo Bue-Said, διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage Travel Partnership.

Τα Χριστούγεννα είναι μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδος για τους παραθεριστές και τους διεθνείς ταξιδιώτες. Οι απεργίες θα επηρεάσουν τα σχέδια τους και θα βλάψουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τα συνδικάτα προσπαθούν ξεκάθαρα να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τα συνδικάτα για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα το συντομότερο δυνατό».

Εκπρόσωπος της Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών (BTA) πρόσθεσε ότι οι «απεργιακές ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τα Χριστούγεννα των εργαζομένων Βρετανών.

Ολόκληρο το σύστημα ταξιδιωτικής υποστήριξης θα βυθιστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση ακυρώσεων και διακοπών.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συνδικάτα να ενωθούν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν κενές καρέκλες στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι».