Σύνταξη:tourismtoday.gr

Πάνω από 2.000 έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, στις ΗΠΑ από τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, λόγω της παραλλαγής Omicron. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του ιστότοπου FlightAware.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα για την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Omicron αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Η ακύρωση της τελευταίας στιγμής των χριστουγεννιάτικων πτήσεων, οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της Omicron, μεταξύ των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ιστότοπος και δημοσίευσε το Reuters, έως τις 13:20 ώρα GMT, 2.028 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί. Και έπεται συνέχεια.

  • Η United Airlines ακύρωσε 168 πτήσεις σήμερα Παρασκευή και άλλες 47 αύριο Σάββατο 25 Δεκεμβρίου.
  • Η Delta Air Lines αντιμετωπίζει επίσης ακυρώσεις το ίδιο διήμερο. Η αεροπορική εταιρεία έχει ακυρώσει 115 πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, αντιπροσωπεύοντας το 5% των συνολικών ταξιδιών της ημέρας. Την ημέρα των Χριστουγέννων, η Delta ακύρωσε 52 πτήσεις ή το 2% των ταξιδιών.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για να επικοινωνήσουν με τους επιβάτες, ώστε να μην εγκλωβιστούν στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το USA Today οι ηγέτες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών πιέζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να εκδώσουν ενημερωμένες οδηγίες μειώνοντας τη διάρκεια της καραντίνας.