Χιλιάδες επιβάτες στο «Μπεν-Γκουριόν» αναζητούν μια πτήση για να φύγουν από το Ισραήλ, εξαιτίας των φόβων για κλιμάκωση του πολέμου.

Παράλληλα, πολλές είναι οι χώρες που έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες τους εξαιτίας της κλιμακούμενης κρίσης, ενώ αναστέλλονται διαρκώς επιβατικές και εμπορικές πτήσεις προς το Ισραήλ.

Η Lufthansa και η Fly Dubai προστέθηκαν στις αεροπορικές εταιρείες που ματαιώνουν όλες τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ, ενώ, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επτά συνολικά αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αναστείλει μέχρι νεωτέρας τις αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο «Μπεν-Γκουριόν»: Delta, United Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Fly Dubai και Air India.

Οπως αναφέρουν οι Times of Israel, περίπου 70.000 επιβάτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με πολλούς να προσπαθούν να προλάβουν τις τελευταίες πτήσεις. Πολλοί φοβούνται νέες ακυρώσεις πτήσεων και πως δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για εισιτήρια, η ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία Arkia ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς την Αθήνα μετ’ επιστροφής την Παρασκευή 2 Αυγούστου και το Σάββατο 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχουν προς το παρόν ακυρώσεις πτήσεων ή αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου.