Σε συνέχεια των χθεσινών ακυρώσεων οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ καλά κρατούν οδηγώντας σε αναστολή του check-in των πτήσεων της Cathay Pacific Airways.

«Έχει προκληθεί αναστάτωση στις επιχειρήσεις στους τερματικούς σταθμούς του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ως αποτέλεσμα της δημόσιας συγκέντρωσης σήμερα στο αεροδρόμιο», ανακοίνωσε η αερολιμενική αρχή προσθέτοντας πως οι υπηρεσίες check-in για τις πτήσεις που αναχωρούν έχουν ανασταλεί μέχρι τις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα.

Σε μια χωριστή δήλωση, η Cathay Pacific αναφέρει πως «μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αναστάτωση στην πραγματοποίηση των πτήσεων».

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε σήμερα τους εργαζομένους της ότι μπορεί να απολυθούν, αν υποστηρίξουν ή συμμετάσχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που χαρακτηρίζει ως «παράνομες», στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο.

Σημειώνεται ότι οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει την έκδοση «υπόπτων» στην Κίνα, που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες, έχουν βυθίσει το Χονγκ Κόνγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση του εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας μια σοβαρή πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Από την Παρασκευή γύρω στους 5.000 διαδηλωτές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να «υποδέχονται» και να ευαισθητοποιούν τους ξένους επισκέπτες στην κινητοποίησή τους, με τραγούδια, συνθήματα και διανομή φυλλαδίων που εξηγούν το νόημα των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.