Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο του Χίθροου ξεκίνησε σήμερα 3ήμερη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς τους.
Περίπου 350 εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία από σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το σωματείο Unite.

Σοβαρές καθυστερήσεις θα έχουν οι επιβάτες στο Χίθροου. Η απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία αεροπορικών υπηρεσιών Menzies θα επηρεάσει μια σειρά αεροπορικών εταιρειών και θα διακόψει πτήσεις που αναχωρούν από τους τερματικούς σταθμούς 2, 3 και 4 στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, ανέφερε σε δήλωση του το Unite.

Οι πτήσεις που εκτελούνται από τις Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus και Finnair είναι πιο πιθανό να διακοπούν.

Η απεργία είναι αποτέλεσμα του ότι η Menzies που κάνει χαμηλές προσφορές αμοιβής στους χειριστές εδάφους, σύμφωνα με το σωματείο.
Όλες οι προσφορές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι πολύ κάτω από τον τρέχοντα πραγματικό ρυθμό πληθωρισμού του 14,2% και ισοδυναμούν με σημαντική μείωση μισθών σε πραγματικούς όρους.

«Τα μέλη της Unite από την Menzies διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των αεροπλάνων στο Χίθροου, δήλωσε η Sharon Graham, γενική γραμματέας του Unite.

Η Menzies είναι μια πλούσια εταιρεία και μπορεί πλήρως να αντέξει οικονομικά να πληρώσει στους εργαζομένους της μια αξιοπρεπή αύξηση μισθού. Είναι η απληστία και όχι η ανάγκη που εμποδίζει την προσφορά δίκαιης αμοιβής».