Ίσες ευκαιρίες για όλους σε κάθε εργασιακό περιβάλλον έρχεται να διασφαλίσει η νέα Χάρτα Διαφορετικότητας για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα είναι η 23η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία εφαρμόζεται η Χάρτα Διαφορετικότητας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Kυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων- ΚΕΑΝ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος DIMAIN στο οποίο συμμετέχει από το 2017.

Συνολικά 22 χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην υλοποίηση και συνεχή ενίσχυση του Ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της «Χάρτας», μεταξύ αυτών ενδεικτικά είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Δανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με το Εναρκτήριο Συνέδριο ” Inaugural Conference on Diversity in Business”  στις 9 Μαΐου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και του ΣΕΒ με την τιμητική υποστήριξη της ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, του ΤΟΓΜΕ-Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, του ΕΣΕΔ-Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.

Ιδρυτικό Μέλος είναι ο Όμιλος ΟΤΕ και Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρείες AccenturePfizer και Teleperformance Greece.