Το ενδιαφέρον στην χρήση ποδηλάτων που παρατηρεί η Google -είτε για ψυχαγωγική χρήση είτε για ταξίδια σε προορισμούς- είναι η αφορμή για μια νέα υπηρεσία που ετοιμάζει η εταιρεία.

Η Google ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να ενημερώσει τις πληροφορίες της για λωρίδες ποδηλάτων, καλώντας πόλεις και δήμους να συνεισφέρουν ενημερωμένες πληροφορίες στους Χάρτες Google μέσω το εργαλείο Geo Data Upload.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν τα ποδήλατα ως τον ιδανικό τρόπο μεταφοράς -λόγω της πανδημίας- πολλές πόλεις δημιουργούν ποδηλατόδρομους.

Οι χρήστες της Google που θέλουν να φτάσουν σε προορισμούς με ποδήλατο θα βρουν πληροφορίες σχετικά με σταθμούς κοινής χρήσης ποδηλάτων. Συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με τα πόδια στους πλησιέστερους σταθμούς ποδηλάτων, μαζί με τις ζωντανές πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα ποδήλατα, οδηγίες για να φτάσουν στους πλησιέστερους σταθμούς ποδηλασίας προορισμών με δωρεάν χώρους στάθμευσης.

Για ορισμένες από τις πόλεις, οι Χάρτες Google θα προσφέρουν επίσης εφαρμογές κράτησης ποδηλάτων καθώς και ξεκλειδώματος.

Οι πρώτες πόλεις που θα δουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, η περιοχή Bay Area του Σαν Φρανσίσκο, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, η Πόλη του Μεξικού, το Μόντρεαλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο και η Ταϊπέι.

Η Google συνεργάζεται επίσης με επιπλέον συνεργάτες για να φέρει αυτήν τη δυνατότητα σε περισσότερες πόλεις τους επόμενους μήνες.