Τον Χάρτη Αειφόρου Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου-Τυνησίας, ανακοίνωσε στο Χαμαμέτ
η Βρετανική Πρεσβεία στην Τυνησία.
Το Χαμαμέτ, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα για Βρετανούς επισκέπτες στην Τυνησία. Και η κίνηση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαμαμέτ, το Υπουργείο Τουρισμού, την ABTA, την TUI, την Υπηρεσία Διαχείρισης Απορριμμάτων της Τυνησίας (ANGED) και την Ομοσπονδία Τυνησιακών Ξενοδόχων.

Σκοπός είναι ο Χάρτης να οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική βιομηχανία στην Τυνησία ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη προτεραιότητα που οι Βρετανοί και άλλοι ξένοι τουρίστες θέτουν στο περιβάλλον όταν κάνουν τις επιλογές τους για διακοπές.

Σύμφωνα με την WWF, περίπου 600.000 τόνοι πλαστικών απορρίπτονται στη Μεσόγειο Θάλασσα κάθε χρόνο, κοστίζοντας την οικονομία της Τυνησίας 20 εκατομμύρια δολάρια λόγω των επιπτώσεων στον τουρισμό, την αλιεία και την ναυσιπλοΐα.

Στόχοι Χάρτη Αειφόρου Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου-Τυνησίας

  • Η διακοπή των πλαστικών φλιτζανιών και των μαχαιροπήρουνων στα ξενοδοχεία μέχρι το Μάρτιο του 2020 και η λήξη των πλαστικών καλαμάκια από το 2019.
  • Περισσότερη υπεύθυνη διάθεση και ανακύκλωση αποβλήτων με ταξιδιωτικούς πράκτορες που θα ενθαρρύνουν τα ξενοδοχεία να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό παγκόσμιου αειφόρου τουρισμού μέχρι το Δεκέμβριο του 2020. Και η κατάρτιση σχεδίου εργασίας για το δημοτικό συμβούλιο και την κεντρική κυβέρνηση του Χαμαμέτ έως το Μάρτιο του 2020.
  • Υποστήριξη της τοπικής οικονομίας με περισσότερες ευκαιρίες για τοπικούς και περιφερειακούς τεχνίτες να πωλούν αγαθά στους επισκέπτες καθώς και για την ενίσχυση της προώθησης τοπικών τροφίμων στα εστιατόρια ξενοδοχείων μέχρι το Μάρτιο του 2020.