Το βρετανικό αεροδρόμιο Χίθροου υποδέχθηκε 6,73 εκατ. επιβάτες τον περασμένο Μάιο, καθιστώντας τον, τον πιο πολυσύχναστο μήνα από την πανδημία.

Ο αριθμός των επιβατών Μαΐου στο αεροδρόμιο είναι ακριβώς κάτω από τους 6,77 εκατ. επιβάτες που μετέφερε τον ίδιο μήνα το 2019. Ωστόσο, είναι υψηλότερος από το ανώτατο όριο του περασμένου καλοκαιριού του Ιουλίου των 6,31 εκατ. επιβατών.

Το Χίθροου, αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών για το 2023 θα φθάσει το 96% των επιπέδων του 2019 στην κορυφαία εκτίμησή του.

Πέρυσι, το αεροδρόμιο έθεσε ανώτατο όριο στους επιβάτες αφού προσπάθησε να αυξήσει τις λειτουργίες του για να καλύψει τη ζήτηση μετά το τέλος των περιορισμών για τον COVID-19.

Παράλληλα, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας είπε ότι τα τέλη που χρεώνει στους επιβάτες πρέπει να πέσουν μεταξύ 2024-2026, αλλά το αεροδρόμιο, που ανήκει στην ισπανική Ferrovial (FER.MC), στο Qatar Investment Authority και σε άλλους, ασκεί έφεση κατά της απόφασης υποστηρίζοντας ότι οι χαμηλότερες χρεώσεις θα υπονομεύουν τις επενδύσεις.