Σαν φωτιά έπεσαν οι κατηγορίες του δημοσιογράφου του BBC Φρανκ Γκάρντνερ στο αεροδρόμιο του Χίθροου,αφού τον άφησαν εγκλωβισμένο σε ένα άδειο αεροπλάνο για πάνω από 100 λεπτά επειδή το αναπηρικό καροτσάκι του είχε χαθεί.

Ο Γκάρντνερ, ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 14 χρόνια λόγω των 6 πυροβολισμών που δέχθηκε στην Σαουδική Αραβία,το Σάββατο,μέσω των social media,διαμαρτυρήθηκε για τα όσα πέρασε, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το αναπηρικό καροτσάκι του είχε «χαθεί» από το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο.

Χθες, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Heathrow, John Holland Kaye,ρίχνοντας στο τραπέζι μερικά από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες με ειδικές ανάγκες.

Μετά το τέλος της συζήτησης είπε ότι πέρασε μία από τις πιο εποικοδομητικές ώρες της ζωής του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να κρατάει σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης και να έχει εντοπίσει τρεις τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. “Ένα καλό ξεκίνημα”, δήλωσε ο Γκάρντνερ.

Ο Holland Kaye δήλωσε ότι το Heathrow θα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους επιβάτες με αναπηρία από το αεροπλάνο εντός 20 λεπτών από την προσγείωση. Αλλά μιλώντας στο BBC για τα προβλήματα , δήλωσε ότι οι επιβάτες με αναπηρία που εγκλωβίζονται στα αεροπλάνα στο Heathrow δεν θα μπορούν να αποζημιωθούν.

Ένας εκπρόσωπος του Heathrow δήλωσε σήμερα το πρωί: “Ζητούμε συγνώμη για όσα πέρασε ο Κ.Γκάρντνερ αυτό το Σαββατοκύριακο,ήταν κάτι το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην εμπειρία που επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας. Είμαστε πολύ ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε άμεσα αυτό το σημαντικό θέμα με τον ίδιο και και θα συγκεντρωθούμε έτσι ώστε με τις αεροπορικές εταιρείες και τους εταίρους μας στο Heathrow να υπάρξει βελτίωση της υπηρεσίας μας σύμφωνα με αυτή τη συζήτηση που κάναμε ».