Greece 2008

Στην ενίσχυση της τουριστικής παρουσίας του στον Καρφά εστιάζει ο δήμος Χίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με το άνοιγμα του παραρτήματος του Γραφείου Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Χρηστάκης, αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του παραρτήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκης, το κτίριο που θα φιλοξενήσει το γραφείο στον Καρφά χρειάζεται κάποιες επισκευές για να είναι πλήρως λειτουργικό. Πρόκειται για παρεμβάσεις που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ότι το κτίριο θα είναι κατάλληλο να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να τους παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες.

Ένας σημαντικός άξονας της λειτουργίας του παραρτήματος είναι η πρόσληψη ατόμων για πρακτική άσκηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στα πλάνα του Δήμου περιλαμβάνεται και η συνεργασία με έναν τεχνικό σύμβουλο για τον τουρισμό, ο οποίος θα πλαισιώσει την ομάδα του γραφείου. Ο σύμβουλος αυτός θα βοηθήσει τόσο στη βελτίωση των υποδομών όσο και στη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του γραφείου, όπως το ωράριο λειτουργίας.

Τέλος, όπως τόνισε είναι αναγκαίο το γραφείο να είναι ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο νησί κατά τη θερινή περίοδο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στις τουριστικές πληροφορίες οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, ενισχύοντας την εμπειρία τους στο νησί.