Οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας ανακοίνωσαν ετήσιες ζημίες για το 2023, καθώς η διεθνής κίνηση παρέμεινε πολύ κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η China Southern Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας με βάση τον αριθμό των αεροπλάνων και των επιβατών, έχασε 4,2 δισ. γιουάν (581 εκατ. δολ.) το 2023, ενώ η China Eastern Airlines με έδρα τη Σαγκάη ανέφερε καθαρή ζημία 8,17 δισ. γιουάν. Η “ναυαρχίδα” Air China ανέφερε επίσης καθαρή ζημία 1,05 δισ. γιουάν.

Αν και οι απώλειες μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το 2022, οι μεγάλοι αερομεταφορείς της Κίνας συνέχισαν να χάνουν χρήματα. Η χώρα ήταν από τις πιο μεγάλες αεροπορικές αγορές αλλά δυσκολεύεται να ανακάμψει, με τα διεθνή ταξίδια να είναι πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019 και με ανησυχίες για υπερπροσφορά στην εγχώρια αγορά.

Τα διεθνή ταξίδια για τους τρεις μεγάλους αερομεταφορείς της Κίνας αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 6.000 πτήσεις την εβδομάδα φέτος, φθάνοντας το 80% των προ της πανδημίας επιπέδων, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.