Ξεπέρασαν τις χρονιές προ πανδημίας οι τουριστικές δαπάνες στη Γαλλία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Μετά από χρόνια περιορισμών για τον Covid και διαταραχές ταξιδιών, οι τουρίστες ήταν πρόθυμοι να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο, υιοθετώντας τη τάση που έχει χαρακτηριστεί ως «ταξίδι εκδίκησης».

«Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ήταν το Παρίσι, οι Βερσαλλίες και η Λυών, όπου οι τουρίστες ξόδεψαν μεγάλα ποσά και ώθησαν τις τουριστικές δαπάνες στα επίπεδα πριν από την πανδημία και ακόμη υψηλότερα σε ορισμένες περιοχές», όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Olivia Gregoire.

Το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης και ο απίστευτα ζεστός καιρός δεν φάνηκε να πτοούν τους ταξιδιώτες.

Μάλιστα οι τουριστικές ήταν 10% υψηλότερες από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από τη χρήση τραπεζικών καρτών και τα έσοδα από καταλύματα και εστιατόρια.

Αυτά είναι καλά νέα για την τουριστική βιομηχανία της Γαλλίας και την ευρύτερη οικονομία, από την οποία ο τουρισμός συνεισφέρει το 8% και 2 εκατ. θέσεις εργασίας.

Όσο για το ποιοι επισκέφθηκαν τη Γαλλία, η πλειοψηφία ήταν Βρετανοί και Αμερικανοί ακολουθούμενοι από Ολλανδούς, Γερμανούς και Βέλγους.

Κοιτάζοντας το μέλλον

Ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να μειωθεί καθώς ο καιρός ψυχραίνει, ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση ήδη κοιτάζει μπροστά για τα μελλοντικά καλοκαίρια και πώς μπορεί να τα κάνει όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα.