Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας από τις κρατήσεις του φετινού καλοκαιριού, με την Ελλάδα και την Αίγυπτο να είναι οι κύριοι νικητές και την Τουρκία να σημειώνει καθυστερημένη επιστροφή.

Πιο αναλυτικά, οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας αυξάνουν τα κέρδη τους και πάλι φέτος μετά τα ανάμεικτα περσινά αποτελέσματα. “Το καλοκαίρι του 2017 θα είναι καλύτερο από το 2016”, δήλωσε η επικεφαλής της Thomas Cook, Stefanie Berk. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Alltours, Markus Daldrup, αναμένει αύξηση 4,5% στις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι μετά από μια μεγάλη πτώση πέρυσι.

Επιπλέον, ο νέος επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Marek Andryszak, δήλωσε: «Κερδίζουμε μερίδιο αγοράς σε σημαντικούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία». Για παράδειγμα, η TUI έχει αύξηση 20% για την Ελλάδα. Η TUI ισχυρίζεται ότι έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά στο 23% μέχρι στιγμής φέτος».

Ταυτόχρονα, οι τουριστικοί πράκτορες συμφωνούν φέτος για τους νικητές των κύριων προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Κροατίας και της Πορτογαλίας. Ωστόσο τα πρώτα σημάδια έλλειψης διαθεσιμότητας κάνουν ήδη την εμφάνισή τους σε ορισμένα μέρη. “Η διαθεσιμότητα για προορισμούς όπως τα ελληνικά νησιά είναι μικρή και κυρίως για νησιά όπως η Κέρκυρα και η Κως.

Ωστόσο, οι σημαντικοί προορισμοί της Μεσογείου είναι ακριβότεροι αυτό το καλοκαίρι. Ο διευθυντής της FTI, Ralph Schiller, δήλωσε: “Μετά την έκρηξη το 2016, οι Βαλεαρίδες, οι Κανάριες Νήσοι και η ηπειρωτική Ισπανία μαζί με τα ελληνικά νησιά είναι σημαντικά πιο ακριβοί προορισμοί από πέρυσι”.

Σε απάντηση, πολλοί γερμανοί πελάτες κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία, οι οποίες ανταγωνίζονται έντονα σε τιμές. Οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες έχουν υψηλά ποσοστά ανάπτυξης για την Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι καθώς οι γερμανοί παραθεριστές ανακτούν την εμπιστοσύνη στον προορισμό. “Η ζήτηση για αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ δυνατή”, δήλωσε η Stefanie Berk του Thomas Cook.

Τέλος, η Τουρκία επιστρέφει με μια μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, αν και ακόμα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών. Η Stefanie Berk της Thomas Cook δήλωσε: «Η Τουρκία είναι σήμερα ο προορισμός με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε πωλήσεις τελευταίας στιγμής». «Ο προορισμός είναι περίπου 25-30% φθηνότερος από άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ιταλία», τόνισε.