Εκατοντάδες πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν ακυρωθεί και όσες πραγματοποιούνται γίνονται με πολύωρες καθυστερήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των Γαλλικών Συνδικάτων και Σωματείων κατά των κυβερνητικών μέτρων.

Η Flybe έχει ακυρώσει 20 πτήσεις, οι περισσότερες προς/από Παρίσι το Charles de Gaulle, οι οποίες μεταφέρουν επιβάτες που συνδέουν πτήσεις ακρινών αποστάσεων.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε: “Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να προκύψει από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες είναι εντελώς εκτός ελέγχου μας”.

Η Air France εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα μακρινών αποστάσεων και ακυρώνει περίπου μία στις τέσσερις πτήσεις κοντινών αποστάσεων.

Η British Airways έχει ακυρώσει 10 πτήσεις προς/από τη Νίκαια, καθώς και οκτώ συνδέσεις με τη Βαρκελώνη.

Από τις κινητοποιήσεις επηρεάζονται επίσης οι πτήσεις προς/από Ελβετία, Ιταλία και Γερμανία .

Η BA δήλωσε ότι “χρησιμοποιεί μεγαλύτερα αεροσκάφη σε ορισμένες πτήσεις για να αντισταθμίσει τις ακυρώσεις” και ανακοίνωσε ότι όποιος πετούσε σήμερα από/προς οποιοδήποτε Γαλλικό αεροδρόμιο, σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, μπορεί να αλλάξει την μετακινήσει το ταξίδι μέχρι και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.