Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τον εναλλακτικό τουρισμό που ευδοκιμεί στην περιοχή, με αιχμή το καταδυτικό πάρκο που θα αναπτυχθεί στη δημοτική κοινότητα Βάμου, μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

«Η κάθε γωνιά του Αποκόρωνα έχει τη δική της ιδιαιτερότητα, τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα και ιδιαίτερα στη δημοτική ενότητα Βάμου διαμένουν πάνω από 3.500 κυρίως Ευρωπαίοι πολίτες, και όχι μόνο, οι οποίοι διάλεξαν τον Αποκόρωνα για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους κι εμείς τους θεωρούμε διπλά Αποκορωνιώτες μιας και δεν γεννήθηκαν εδώ, αλλά διάλεξαν τον Αποκόρωνα για να ζήσουν», επισημαίνει ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

«Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πολλαπλές δραστηριότητες. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται μία δράση που έχει να κάνει με τις φυσιολατρικές διαδρομές, 12 κυκλικές διαδρομές στον Αποκόρωνα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του που αναδεικνύουν αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είτε έχουν να κάνουν με τις φυσικές ομορφιές, είτε έχουν να κάνουν με τα μνημεία μας, τα μοναστήρια μας και τις εκκλησίες μας. Θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλες μορφές τουρισμού που έχουν να κάνουν με την εναλλακτική λύση που θα πρέπει να δώσουν στον επισκέπτη. Αυτή τη στιγμή είναι στο Εθνικό Τυπογραφείο, παίρνουμε το δεύτερο ΦΕΚ που αφορά την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου στον Ομπρόσγιαλο, στην τοπική κοινότητα Κεφαλά του οικισμού Παλαιλώνι, δημοτικής ενότητας Βάμου. Είναι το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας, ανοίγουμε δρόμους και γι’ αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού που έρχεται να καλύψει 5 εκατ. Ευρωπαίους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού που δεν βρίσκουν απάγκιο στη χώρα μας», τονίζει ο δήμαρχος Αποκορώνου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/charalampos-koykianakis-ston