Οι βάσεις για το μέλλον του εισερχόμενου ρωσικού τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, μετά και τη μεγάλη αύξηση που σημειώνουν εφέτος οι αφίξεις από τη Ρωσία, αναμένεται να εδραιωθούν στη μεγαλύτερη τουριστική συνάντηση που θα λάβει χώρα στην Κρήτη.

Το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Χερσόνησο της Κρήτης, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2012, αφορά στο σύνολο της τουριστικής Ελλάδας, που έχει ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις με τη Ρωσία και λαμβάνει χώρα σε περίοδο ιδανική για σύναψη ή επιβεβαίωση συνεργασιών, καθώς προηγείται της περιόδου υπογραφής συμβολαίων.

Τελείται υπό την αιγίδα των ΕΟΤ, Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ.

Προσελκύει τη συμμετοχή των σημαντικότερων tour operators Της Ρωσίας (Coral Travel – Labirint – Panteon Travel – Solvex Tourne St. Petersburg – South Cross – TEZ Tour – TUI Russia & CIS – Versa Travel), των οργανισμών τουριστικής προβολής στη Ρωσία, του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και Δωδεκανήσου, του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ.

Χρυσοί χορηγοί του Ελληνορωσικού Τουριστικού Φόρουμ είναι η Aegean Airlines, η Aldemar Hotels & Spa και η Bluebird Airways. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Media Engineering, ενώ χορηγός τεχνικής υποστήριξης η P.C. Podimatas Audiovisual S.A.