Μια νέα συλλογή με 200 ξενοδοχεία που εστιάζουν στην κοινωνική και βιώσιμη υπευθυνότητα, που ονομάζεται Green Collection, λάνσαρε η Global Hotel Alliance (GHA) με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμαχία ανεξάρτητων ξενοδοχειακών σημάτων στον κόσμο.

Κάθε ξενοδοχείο ή θέρετρο της Green Collection έχει λάβει τουλάχιστον μία πιστοποίηση από έναν παγκόσμιο περιβαλλοντικό οργανισμό, όπως το EarthCheck, το Green Growth 2050, το Green Key, το Green Globe και αρκετά άλλα. Κάθε ξενοδοχείο πρέπει να πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας με τακτικούς ελέγχους.

Η Green Collection περιλαμβάνει το 24% όλων των ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος επιβράβευσης GHA DISCOVERY, το οποίο περιλαμβάνει επωνυμίες όπως Anantara Hotels, Resorts & Spas, Corinthia Hotels, Capella Hotels & Resorts, Kempinski Hotels, PARKROYAL και Outrigger Resorts & Hotels.

Μεταξύ των προορισμών που προσφέρουν ξενοδοχεία Green Collection, η Ολλανδία προσφέρει τα περισσότερα, με 31 ακίνητα Green Collection σε όλη τη χώρα. Η Ταϊλάνδη προσφέρει 16 και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν 15.

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα της νέας συλλογής, η GHA DISCOVERY δίνει 5 δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για κάθε κράτηση που γίνεται διαδικτυακά ή στην εφαρμογή του προγράμματος επιβράβευσης πριν από τα τέλη Απριλίου 2023 για ταξίδια έως τις 31 Ιουλίου 2023.