xatzidakis«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτό ήταν το μήνυμά μου και είναι ένα μήνυμα που υποστηρίζεται πια από την απόφαση του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την περασμένη Δευτέρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ολοκλήρωση του 14ου Επενδυτικού Συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη, που φέτος είχε ως θέμα του: «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει μια βάση στήριξης. Και πατώντας σ’ αυτή τη βάση μπορούμε να περάσουμε σε μια περίοδο ανάκαμψης πρώτα και ανάπτυξης στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόσο κατά την ομιλία του στο συνέδριο, όσο και σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση των προσπαθειών του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «μέσα σε μόλις τρία χρόνια, με μεγάλο κόστος, οι Έλληνες πετύχαμε όσα λίγες χώρες στη σύγχρονη οικονομική ιστορία… Ναι, η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη. Και αυτή είναι μία τελεσίδικη απόφαση! Αυτό αποτελεί και τη βάση της προσπάθειάς μας. Η υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ δίνει διέξοδο από το φαύλο κύκλο του ελλείμματος και του υψηλού χρέους… (…) Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Σήμερα, μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα. Διότι, μέρα με τη μέρα, ανακτούμε την αξιοπιστία μας. Με αγώνα, αυστηρό προγραμματισμό και σοβαρή δουλειά. Γιατί η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται. Κερδίζεται».