irakleio-limaniΚοσμοπλημμύρα επισκεπτών σημειώνεται στις πλατείες του Ηρακλείου (Ελευθερίας, Αγ. Αικατερίνης, Αγ. Τίτου) στις εκδηλώσεις «Ημέρες Τουρισμού-Πολιτισμού-Κρητικών προϊόντων-Τεχνολογίας» της Περιφέρειας Κρήτης/ΠΕ Ηρακλείου που πλέον γίνονται θεσμός και του χρόνου σύμφωνα με τους διοργανωτές οι εκδηλώσεις θα ‘απλωθούν’ και στις συνοικίες. Η μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών και εκθετών, η ποιότητα των εκδηλώσεων και η στήριξη των δήμων και των παραγωγικών τάξεων έφεραν την επιτυχία και έβαλαν ψηλά των πήχη της διοργάνωσης, προβολής ανάδειξης του τουρισμού , των Κρητικών προϊόντων και του Πολιτισμού.

Η φετινή διοργάνωση σε σύγκριση με την περσινή είναι σύμφωνα με τον Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, υπερδιπλάσια σε συμμετοχή εκθετών καλλιτεχνών και επισκεπτών, στοιχεία που την καθιερώνουν ως θεσμό και ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός.

Τους επισκέπτες δε των εκδηλώσεων εντυπωσιάζουν τα 400 περίπτερα της έκθεσης (φορέων και ιδιωτών) που προβάλλουν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα Κρητικά προϊόντα, υπηρεσίες, το περίπτερο της Περιφέρειας-ΙΤΕ με τους διαδραστικούς πίνακες, το Ενυδρείο Κρήτης κ.α., ενώ παράλληλα ξεχωριστή αίσθηση και τόνο δίνουν τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα, μουσικά, χορευτικά (παραδοσιακά και σύγχρονης τέχνης) που αποτελούνταν από μικρά παιδιά και μεγάλους.